Trudna majka je osjetila da nešto nije u redu s bebom – hvala Bogu da je poslušala instinkte

U 22. sedmici trudnoće, Jemma Austin imala je osjećaj da nešto nije u redu s njezinom bebom. Iako nije bilo drugih znakova problema, majčini instinkti govorili su joj da nešto nije u redu. I hvala Bogu da je poslušala!

Jeste li ikada imali neobjašnjiv osjećaj da nešto nije u redu? Upravo to se dogodilo Jemmi Austin i na kraju je spasilo život njezine nerođene bebe!

Jemma je bila trudna 22 sedmice i izašla je u šetnju sa psom kada je iznenada osjetila potrebu provjeriti svoje dijete. Bio je to snažan osjećaj koji je, na sreću, odlučila ne zanemariti.

“Upravo sam imao osjećaj da bih trebala posjetiti svog savjetnika. Nisam imala nikakve simptome, ali samo sam znala da trebam ići”, objasnila je mama. Jemma je nastavila: “Nisam to mogla zanemariti. Bio je to majčin instinkt.”

Začeće nije bilo lako za Jemmu Austin i njezina partnera, Paula Jordana. Godinama su se borili da zatrudni, a onda su tragično doživjele pobačaje i mrtvo rođenu bebu.

“Pitali su me zašto sam došla”, rekla je. “Boli li me? Ali samo sam rekla da je to moj instinkt.”

Jemma je mogla reći da je njezina beba treba. A pažljiviji pregled pokazao je da je bila u pravu!

Liječnici su otkrili da je Jemmin cerviks otvoren 8 mm, a u tom mjesecu trudnoće to nije bilo u redu. U bolnici su zašili grlić maternice i držali Jemmu u mirovanju dva tjedna. Ali u 24. sedmici njezin je sinčić stigao rano.

Jemma Austin i njezin partner Paul Jordan dali su svom djetetu ime Axel.

“Bio je tako sićušan kad se rodio”, objasnila je. “Morala sam ga držati samo trenutak prije nego što su ga odveli.”

Naredni dani bili su izazov i za majku i za dijete. Oboje su se borili sa sepsom nakon Axelovog rođenja, a Axel je imao i napadaj u prvom tjednu života. Dječak je proveo 107 dana u bolnici boreći se da preživi.

Međutim, čudesna beba je nadvladala sve izglede, bez sumnje dijelom zahvaljujući brzoj akciji njegove majke kada je osjetila da nešto nije u redu.

“Bio je uključen i isključen na aparatu za održavanje života”, prisjetila se Jemma. “Ali on je bio tako mali borac. Znala sam da će uspjeti.”

Da je Jemma Austin ignorirala svoje instinkte, stvari su mogle krenuti sasvim drugačije. Ovakve vrste poticaja mogu doći od Duha Svetoga, upozoravajući nas na nešto što trebamo učiniti. Srećom, Jemma je poslušala. Dječak je sada živ i zdrav te se igra sa svojim roditeljima.

“On je pravo čudo”, rekla je Jemma. “Tako sam sretna što ga imam”