Velika Kladuša: Ermin Beganović prvak BiH na 800m i viceprvak na 400m

Proteklog vikenda u Sarajevu u organizaciji AK „Sarajevo“ održano je Prvenstvo BiH za juniore, takmičare uzrasta 2003/2004.godište na kojem je AK „Krajišnik“ Velika Kladuša nastupio sa jednim takmičarom, Erminom Beganovićem, koji je tek 2006.godište.

Prvog dana takmičenja u subotu u konkurenciji četiri godine starijih atletičara Ermin Beganović je istrčao odličnu utrku na 400 metara osvojivši drugo mjesto i titulu viceprvaka BiH uz svoj novi lični rekord u ovoj disciplini. Ovaj nastup i ostvareni rezultat bili su odličan uvod za nedjeljni nastup u disciplini 800 metara u kojoj je Ermin uvjerljivo slavio i osvojio titulu prvaka BiH uz novi lični rekord.

Pored toga Ermin je utrku završio ispod 2 minute čime je postao prvi takmičar u BiH u kategoriji juniora i mlađih juniora kojem je to pošlo za rukom u 2022.godini. S ovom titulom prvaka BiH na 800 metara završen je nevjerovatan serijal titula prvaka počevši od cicibana, pionira, kadeta, mlađih juniora i sada juniora što je rezultat vrlo rijetko ostvariv u bilo kom sportu kada su jedan takmičar i trener u pitanju.

Inače, od početka karijere ovo je osma titula prvaka BiH za Ermina.

Osvojenom titulom prvaka BiH za juniore kao i titulom prvaka BiH za mlađe juniore (osvojenom proteklog mjeseca) Ermin je objedinio obje kategorije te mu u karijeri još samo nedostaje titula seniorskog prvaka BiH. Nastup na Prvenstvu BiH za juniore bio je ujedno i završna provjera u BiH za Evropske olimpijske igre mladih a nakon toga slijedi odlazak na pripreme i nekoliko međunarodnih mitinga kao završno tempiranje forme za nastup na najvećem sportskom takmičenju na tlu Evrope za mlade sportiste.