Potvrda kvaliteta: Kladuščanin Deni Redžić dobio poziv za U-16 reprezentaciju BiH

San svakog sportiste jeste da jednog dana nosi reprezentativni dres. Pozivom u reprezentaciju, potvrđen je i kvalitet Denija Redžića, mladog Kladušanina sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama. Deni  potiče iz porodice u kojoj je nogomet zaista bio „najvažnija sporedna stvar na svijetu“, stoga i ne čudi da je Deni krenuo istim stopama. Njegov otac, Edin, kao i ostali članovi ove sportske porodice, nosili su dres Krajišnika, a poziv u reprezentaciju „šlag je na kraju“ uspješne dosadašnje karijere u ovom uzrastu. Iako ima tek 16 godina (06. februar 2006. godine), Deni se ističe na poziciji golmana s fantastičnim predispozicijama sa visinom od skoro dva metra, što ga čini neprikosnovenim čuvarom mreže. Deni je od 2020. godine na golu Houston Dynamo Academy, a sad će imati priliku da pokaže svoje umijeće i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina će od 19. do 24. aprila biti domaćin UEFA razvojnog turnira za fudbalere do 16 godina. Osim naše selekcije, na turniru će učestvovati Crna Gora, Gvajana i Litvanija, a utakmice će biti odigrane u Trening centru u Zenici i stadionu FK „Mladost“ u Doboj-Kaknju. Selektor Nermin Šabić je za ovaj turnir, pored ostalih, poziv uručio i Deniju Redžiću.

Raspored utakmica turnira:

  1. april 2022. godine

Bosna i Hercegovina-Gvajana (12:00h, Zenica)

Litvanija-Crna Gora (16:00 sati, Doboj-Kakanj)

  1. april 2022. godine

Gvajana-Crna Gora (12:00, Doboj Kakanj)

Bosna i Hercegovina-Litvanija (16:00 sati, Zenica)

  1. april 2022. godine

Litvanija-Gvajana (12:00, Doboj-Kakanj)

Crna Gora-Bosna i Hercegovina (14:00 sati, Zenica)

Poziv u reprezentaciju, Deniju otvara dodatne mogućnosti kako bi nastavio razvijati karijeru u najboljem pravcu, računajući i na starije kategorije u narednom periodu. Njemu i njegovim saigračima želimo mnogo sreće na predstojećem razvojnom turniru, da pokaže sav svoj kvalitet i ostvari svoje nogometne snove u budućnosti.