U Bihaću se gradi fabrika vrijedna pet miliona eura: Trebamo iskoristiti ovu priliku

Grad Bihać nastavlja sa investicijama i ulaganjima kako bi biseru s Une vratio stari sjaj. Svaki novi investitor je dobrodošao, a vrata grada su otvorena svakome ko želi otvoriti proizvodne pogone, kazao je za portal “Avaza” gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Fazlić je govorio o novim proizvodnim pogonima koje u bihaćkom naselju Klokot otvara Mastel CNC d.o.o., firma koja se bavi preradom metala.

– Mislim da je fabrika i vrijednija od pet miliona eura. Naravno da pružamo podršku ovom i svim investitorima koji odaberu naš grad ili kanton za investiciju. Bit će proizvodna hala koja će imati 7.000m2 pokrivenog prostora. Zaposlit će oko 150 radnika.

Tu će biti najsavremenija obrada metala CNC. Naša je obaveza stvoriti pretpostavke da i ovu krizu u Ukrajini iskoristimo i ponudimo firmama iz EU naše lokacije koje su blizu zemalja EU kada je u pitanju plasman roba. Koristimo svoj geološki položaj i pružamo priliku investitorima – rekao je za “Avaz” gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Inače, uoči turističke sezone u Bihaću problem migranata nije u fokusu.

– Nije više uopće u fokusu. Nije kako je prije, ni pet posto onoga što je bilo. To je sada vrlo malo, nema ih na ulicama. Rijetkost je vidjeti ih u gradu – kazao je Fazlić.