Tri godine zatvora za krađu torbice od biznismena iz Velike Kladuše

Denis Pašagić osuđen, Hase Delić oslobođen optužbi

Denis Pašagić iz Velike Kladuše osuđen je na tri godine zatvora za krađu torbe sa dokumentima od sugrađanina, privrednika Salka Veljačića, a koja se dogodila 2018. godine u bašti hotela “Bosna” u Banja Luci.

Presudom Okružnog suda u Banja Luci, krivice je oslobođen Pašagićev sugrađanin Hase Delić, koji je bio optužen da je pomagao Pašagiću.

Tužilaštvo nije dokazalo da je novac bio u torbi

U optužnici je, podsjetimo, stajalo da je od Veljačića ukradeno 110.000 maraka, ali Sud smatra da Tužilaštvo nije dokazalo da je taj novac bio u torbi.

Osim toga, Sud smatra da Tužilaštvo nije dokazalo umiješanost Delića u ovu tešku, drsku krađu.

Pašagić je po izlasku iz Suda rekao da nije zadovoljan presudom.

Sudija Branimir Jukić izjavio je da je sve vrijeme tokom suđenja sporan bio dio koji se odnosi na postojanje novca u torbi koju je Pašagić ukrao.

Pratili ga iz Velike Kladuše do Banja Luke

– Pašagić je priznao da je do Banja Luke pratio Veljačića, na snimcima se vidi kako se maskira i uzima torbu. Pašagić nije osporio da je to učinio. Pokazao je i gdje je bacio torbu. Ali, Sudsko vijeće smatra da tužilac nije dokazao da je u torbi bilo više od 100.000 maraka- rekao je sudija Jukić.

Inače, kompletan ovaj sudski proces, odlukom Suda, pada na teret budžeta Srpske.

Podsjetimo, u optužnici se navodilo da su oni 4. juna 2018. godine od Veljačića ukrali torbicu u kojoj je bilo oko 110.000 KM, a da su ga prethodno pratili iz Velike Kladuše do Banja Luke.