SREDSTVA NA RAČUNU // Obećano ispunjeno: Ministarstvo privrede USK isplatilo sredstva za podršku privredi

Nakon potpisanih ugovora sa korisnicima sredstava na osnovu dva programa, i to:

Programu poticaja razvoja turizma za 2022. godinu
a) Jačanje konkurentsnosti subjekata male privrede – fizičkih i pravnih lica u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti
b) Pokretanje vlastitog biznisa

Prigram poticaja razvoja male privrede za 2022. godinu
a) Jačanje konkurentsnosti subjekata male privrede – pravna lica
b) Poticaj obrtima

Obavještavamo javnost i korisnike da su sredstva koja predstavljaju učešće Ministarstva privrede po projektima definisanim javnim pozivom uplaćena na račune korisnika.

Ministrica privrede u Vladi USK-a Samra Mehić ističe da su uplaćena sredstva za ukupno 450 poslovnih subjekata sa ukupnim iznosom oko 6,5 miliona konvertibilnih maraka. Privredni subjekti uz sredstva Ministarstva ulažu i vlastita sredstva s ciljem unapređenja poslovnih mogućnosti i povećanja konkurentnosti u pružanju usluga. Uz čestitke ministrica ističe i obavezu namjenskog utroška i pravdanja sredstava shodno obavezama definisanim Ugovorom o dodjeli sredstava.

Ministrica privrede USK, Samra Mehić

Bez podrške Skupštine Unsko-sanskog kantona, zasigurno projekti i rad ministarstava ne bi bio moguć. Svoj doprinos i zalaganje ovim i sličnim projektima i aktivnostima u radu Vlade USK, Ministarstvu privrede u velikom značaju je imao i dopredsjedavajući Skupštine USK Nisvet Jusić.

Dopredsjedavajući Skupštine USK, Nisvet Jusić

“Isplatom sredstava potvrđeno da privredni subjekti i obrti na području Unsko- sanskog kantona u Ministarstvu privrede i institucijama USK imaju stabilne partnere. Opredjeljenja smo da kroz podršku razvoja privrede jačamo državu Bosnu i Hercegovinu. U 2022. godini povećali smo ukupan iznos sredstava namijenjen privredi, njihovom realizacijom privredni subjekti i obrti postaju konkurentniji i produktivniji. Posebno naglašavamo obavezu brige o radnicima, njihovom položaju i stabilnosti radnih mjesta. Čestitam svim korisnicima.”, rekao je dopredsjedavajući Skupštine USK Nisvet Jusić.