Sastanak i druženje privrednika općine Bužim

U prostoru restorana Glamur u Bužimu 25. augusta je održan radni sastanak i druženje sa velikim brojem privrednika i obrtnika sa područja općine Bužim. Sastanak je održan u organizaciji Ministarstva privrede te Privredne i Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona. Pored ministrice privrede gđe. Samre Mehić, te predsjednika Obrtničke komore gosp. Enesa Arapovića, u svojstvu domaćina navedenom sastanku prisustvovao je i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK gosp. Nisvet Jusić. Na sastanku je bilo riječi o programu poticaja privrednim subjektima, a za koje je ministarstvo privrede USK u tekućoj godini izdvojilo 6,5 minilona KM. Pravo na podršku za unapređenje poslovanja i konkurentnosti ostvarilo je oko 450 privrednih subjekata na području svih općina Unsko-sanskog kantona. Nastavak je to prakse od prethodne godine kada su brojni obrti i privredni subjekti pomognuti sa preko 3 miliona KM.

Nakon uvodnih izlaganja domaćina u razgovor su se uključili i predstavnici firmi i obrta koji su dobili sredstva. Pored riječi zahvale za izdvojenu pomoć, bilo je govora i o unaprijeđenju navedenog programa poticaja, kao i nastavku podrške i narednih godina. Po prvi put su obrtnici pozvani na ovakav radni sastanak.

Po riječima ministrice Mehić kao i ostalih izlagača u resornom ministarstvu postoji jasno opredjeljenje da se i u narednom periodu nastavi sa ovakvim i sličnim oblicima podrške kako bi se olakšalo svima onima koji legalno posluju i privređuju, te kako bi institucije što efektivnije djelovale na smanjenje rada na crno.