Sanski Most: Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela

U proteklim mjesecima na području općine Sanski Most, evidentirano je više krivičnih djela iz glave XXV – Krivična djela protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti naših građana kao i objekti u vlasništvu pravnih lica.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Sanski Most došlo se do osnova sumnje o izvršiocima ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni ili prodani predmeti koji su otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Zbog sumnje da su izvršili deset krivičnih djela “krađa”, “teška krađa” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, slobode su lišeni K. S. rođen 1978 godine, J. Z. rođen 1983 godine i B. M. rođen 1999 godine svi iz Sanskog Mosta, te je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

Pronađeni predmeti su u skladu sa ZKP F BiH oduzeti i pohranjeni u prostorije policijske stanice Sanski Most, gdje će se moći izvršiti prepoznavanje kao i druge radnje uz saglasnost Tužilaštva i Suda.

Protiv navedenih lica podnesen je Izvještaj o izvšenom krivičnom djelu nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.