Radončić održao radni sastanak s rukovodstvom iz USK: Lokalne stranke ne mogu pomoći Krajini, moćni SBB vratit će stvari s glave na noge

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je danas radni sastanak s rukovodstvom SBB-a iz Krajine. Razgovarano je o brojnim unutarstranačkim temama, ali i o projektima koje je potrebno realizirati, a koji su u vrhu prioriteta SBB-a kada je u pitanju Unsko-sanski kanton.

Jedan od glavnih prioriteta SBB-a bit će naš potpuni angažman na izgradnji brze ceste od Krajine do Sarajeva, ali i snažno i energično zaustavljanje iseljavanja mladih.

– SBB će uraditi sve da se uradi rekonstrukcija Graničnog prelaza Izačić, koji je sada jedan od gorućih problema Bihaća i Krajine, jer je svakodnevno pretrpan kilometarskim kolonama kamiona i automobila. Potrebno je uraditi rekonstrukciju, kako bi se riješio problem gužvi, a time i ubrzao protok ljudi i roba. Mnogo je još drugih projekata u Bihaću i drugim općinama, koji su potpuno zaustavljeni. Obustavljena je izgradnja sportske dvorane u Bihaću, ne zna se kada će biti završena, najveći krajiški grad je grad bez kružnih tokova, neophodna je izgradnja nove zgrade Doma zdravlja, jer je postojeća potpuno uništena… Lokalne stranke Krajini ne mogu pomoći, zato je potreban jači angažman moćnog SBB-a, koji će vratiti stvari s glave na noge – zaključeno je na sastanku.