Poznato prvo ime na listi NES-a za Skupštini USK: Premijer iz naroda i narodni, sada će tražiti podršku naroda

Danas je zadnji rok za kompletiranje listi i dostavljanje istih u CIK, do zadnjih trenutaka stranke nisu izlazile u javnost sa imenima, međutim danas će mnoge karte biti na stolu.

Svakako u Krajini je najzanimljivija lista onih najjačih, trenutne vladajuće stranke, za koju je jasno vidljivo na terenu da pored konstantnog rasta od 2010. godine na Općim izborima, građani i dalje vjeruju i za očekivati je rast i ove godine.

Iako prvi put izlaze na izbore, lica na listama Narodnog Evropskog Saveza (NES) dobro su poznata, a nosilac liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona je neko ko je u proteklom mandatu bio doslovno među građanima i u narodu u onim najtežim trenucima.

Na početku mandata, treba izdvojiti slučaj zatečenog dijela radnika Kantonalne uprave šumarstva USK sa trogodišnjem problemom i statusom i bez plata, koji je ekspresno riješen u rekordnom roku.

Treba se samo prisjetiti protesta pred migrantskim kampom BIRA, kada je čak pod velikim političkim pritiskom iz centrale moći, one iz Sarajeva, odolio i nije dozvolio da kako mnogi vole reći “BIRA padne”, a da se to dogodilo, jasno je Bišćanima i Bišćankama šta bi se dogodilo. Zbog toga, od tog perioda, u Bihaću ima nevjerovatnu podršku, prvi put da su u Bihaću zadovoljni premijerom koji nije iz Bihaća.

Premijer svih građana, kako najviše voli da kaže, ovog puta traži podršku građana, Mustafa Ružnić je jedan od rijetkih koji jasne poruke šalje prema Sarajevu i svima onima koji ne žele dobro Krajini i Krajišnicima.

Pandemija je pogodila sve, cijeli svijet, različiti su bilo odgovori država i načini borbe, tada su viši nivoi vlasti smjestili naše građane u šatore na graničnim prelazima, Vlada USK je reagirala pa sa graničnih prelaza na području USK ljude smjestila u karantene i bili s njima 24 sata.

Zatekao je velike probleme, migrante na ulicama u mnogim gradovima i općinama na području USK, zatekao je dugove u budžetu, probleme u obrazovanju, zdravstvu, policiji, a stanje je danas mnogo drugačije, znaju to uposleni u ova tri resora u USK.

Zatekao je premijer Ružnić i sedmogodišnji problem Turističke zajednice USK, 15 godina nerada na tužbama i gomilanju deficita i dugovanja, zaustavljen je i konstantni finansijski deficit i gubitak budžeta od 2008.

Nosilac liste za Skupštinu USK ispred NES-a će biti Mustafa Ružnić, Krajišnik koji je u najtežim momentima znao reći NE centrima koji odlučuju o sudbini Krajine u metropoli.