NAPOKON // Godinama se čekalo: Tokom ovog ljeta počinju građevinski radovi u okviru Banjskog centra ‘Gata’

Nakon godina čekanja, tokom ljeta počinju značajni građevinski radovi u okviru Banjskog centra ‘Gata’. Potvrđeno je to na sastanku uprave Lječilišta sa predstavnicima Vlade i Skupštine USK. Naime, već mjesecima traju aktivnosti na stvaranju uslova koji se odnose na pokrenute pravne procedure i osiguranja sredstava za sanaciju krova i izgradnju dugo očekivanog bazena. S tim u vezi danas je potpisan Ugovor uprave i projektantske kuće, koja će uskoro ponuditi idejni projekt budućeg izgleda bazena…

Nakon godina čekanja, počinju značajni građevinski zahvati na objektu Lječilišta ‘Gata’. U prošloj godini opremljeno je nekoliko soba i apartmana, zamijenjena stolarija, do kraja ove godine plan je rekonstrukcija krova dugo očekivanog bazena. Pred upravom je puno posla, jer poslovi u ovoj godini zahtijevaju složenu pravnu proceduru koja je, kaže direktorica, u završnoj fazi.

Hidroterapijski bazen u Lječilištu Gata, nova krovna konstrukcija na objektu, nova stolarija te rekonstrukcija dijela smještajnih kapaciteta, rezultat za 2022. godinu. Fokusirani na sadašnjost i budućnost ove zdravstvene ustanove i opredjeljenja da za pacijente/građane podignemo i poboljšamo standard usluga u oblasti rehabilitacije. Veliki korak naprijed, naravno samo prvi u nizu., osvrnuo se na ovaj događaj dopredsjedavajući Skupštine USK Nisvet Jusić, koji je dodao da se ove kalendarske godine radilo intenzivno na realizaciji onog što se dogovorilo.

“Procedure javnih nabavki su okolnosti na koje se mora računati, mora se na vrijeme krenuti da bi na vrijeme stigli do cilja. Mi smo na vrijeme krenuli, na vrijeme stigli, jasno smo imali zadatke ko šta radi i to je princip djelovanja koji ćemo primijeniti i u budućnosti.” kazao je Jusić.

Opširnije o svemu u prilogu RTVUSK …