Na niske grane je spao krajiški SDP: Predsjednik KO SDP USK Razim Halkić, umjesto “stranačke kazne”, nagrađen za optužnicu!?

Rok za prijavljivanje kandidatskih listi za predstojeće oktobarske izbore ističe u ponedjeljak, 4. jula. U skoro svim političkim strankama u Unsko – sanskom kantonu, koje izlaze na oktobarske izbore, okončan je proces definiranja kandidatskih listi.

Zanimljivo je da je SDP USK odlučio da nosilac liste za federalni novio bude predsjednik Kantonalnog odbora Razim Halkić, a ujedno i predsjedavajući Skupštine USK.

Ne bi tu bilo ništa zanimljivo niti čudno, da pomenuti Halkić nije na optuženičkoj klupi. Naime, Općinski sud u Bihaću je svojim rješenjem od 23.06.2022. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Razima Halkića zbog krivičnog djela Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

VEZANE VIJESTI: Potvrđena optužnica protiv predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkića: Obećao direktorsku fotelju jednom od zastupnika?

Kakvu će kampanju voditi krajiški SDP, a na čelu stranke im je osoba optužena za kriminal. Istina, presuda nije donesena, ali gdje je nestala moralna odgovornost?

Kakvu poruku šalje krajiški SDP, ta nekadašnja snažna ljevica, Socijaldemokratska partija, nudeći građanima bolju budućnost kroz osobu optuženu za kriminal?

Puna su usta poštenja, pravde, borbe za državu , misteriozne moralne odgovornost prema građanima, ostavkama, ali kada se isto desi u crvenom drvorištu, to za krajiške, a i one državne socijaldemokrate nije od velikog značaja. Biće da im crvena pionirska marama pokrije, do tada, širom otvorene oči…