Ministarstvo privrede USK podržalo 59 fizičkih lica u turističko-ugostiteljskom sektoru (FOTO)

Jučer je organizaciji Ministarstva privrede, nakon okončanog Javnog poziva za podršku subjektima male privrede u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti po Programu poticaja razvoja turizam u 2022. godini, ministrica Samra Mehić sa korisnicima sredstava potpisala ugovore o dodjeli sredstava sa 59 fizičkih lica.

Ministrica privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona, Samra Mehić, ovom prilikom se zahvalila na podršci od strane Vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je na ovaj način iskazana i pokazana po prvi put u Unsko-sanskom kantonu. Ovo je samo jedan događaj u nizu aktivnosti ministarstva privrede u proteklom, ali i budućem periodu.

Ovom događaju u ime Skupštine Unsko-sanskog kantona prisustvovao je i Nisvet Jusić, dopredsjedavajući Skupštine USK, koji je istakao da je ovo političko opredjeljenje u pravcu podrške privredi, zapošljavanu, povećanju proizvodnje i konkurentnosti, a kontinuitet i ozbiljnost u namjerama su pokazani u protekle dvije godine. Uporište i temelj je zasigurno u Strategiji razvoja Unsko-sanskog kantona, koja je možda i jedini ovakav dokument koji nije samo “slovo na papiru”.