Midhad Arnautović (NES): “Izgradnja ceste od Bosanske Krupe do Bihaća preko Grmuško-Srbljanskog platoa je izborna priča, o tome se samo priča punih 26 godina”

Sinoć su brojni simpatizeri i članovi Narodnog evropskog saveza, njih više od 500, prisustvovali izbornom skupu NES-a u Domu kulture u Bosanskoj Krupi.

Sa skupa je poručeno da je Bosanska Krupa jedan od ljepših, ali i perspektivnih, odnosno strateški važnih gradova BiH, koji treba konkretne projekte i investicije.

Prisutnima se između ostalih obratio i Midhad Arnautović, predsjednik Gradske organizacije NES-a Bosanska Krupa i kandidat za federalni nivo, koji je istakao da je Bosanska Krupa, kao i cijela Krajina, zanemarena od Federalne vlade.

U USK nije realiziran nijedan značajan projekat, koji je podržan od viših nivoa vlasti. Svake izbore obećavaju nam iste projekte, počev od brzih cesta, pa do aerodroma. Izgradnja ceste od Bosanske Krupe do Bihaća preko Grmuško-Srbljanskog platoa je izborna priča, koja se priča mjesec dana prije kampanje i u kampanji. Realizacija ovog projekta je veoma važna za nas, Krupljane, ali, nažalost, o tome se samo priča punih 26 godina.

Midhad Arnautović

NES želi biti dio Federalne vlade kako bismo mijenjali loš odnos prema USK. Dokazali smo kako se pravedno upravlja javnim resursima u USK, gdje Vlada ovog Kantona ima uspješne rezultate u protekle 4 godine. Ni naziv Bosanske Krupe niste godinama čuli da se spominje za govornicom Parlamenta BiH, u kojem se vrši raspodjela sredstava, i došao je trenutak da tamo bude neko ko će gromoglasno i s pravom zahtijevati bolji tretman i Bosanske Krupe i cijele Krajine, a to ću s vašim povjerenjem sigurno činiti rekao je Arnautović.