Izgradnja gradske tržnice u Cazinu uskoro gotova

Nekad se ranije tu, znala obavljati i gradska prodaja, u sklopu pijace, posebno petka, kada je Cazin bio poznat po svome sajmu petkom.

Na Žitarnici, koja je nažalost potpuno zamrla, jer nema više onih starih dešavanja, pijace, niti objekata koji rade i gdje omladina izlazi, još ponekad i poneki poljoprivredni proizvođač izloži svoje proizvode. Nažalost, nema u tom dijelu grada ni jedne više javne ustanove niti institucije koja bi privukla ljude da i tu dolaze, tako da privreda, ugostiteljstvo i inače razvoj ovoga dijela naše čaršije posljednjih godina bilježi skoro potpuni pad i zastoj.

A to je pogrešan odnos odgovornih za planiranje i razvoj grada Cazina i to se ne smije dozvoliti i mora se naći način da se i ovom, starom i poznatom dijelu Cazina, odakle se on dalje širio, vrati život i perspektiva.

Objekat koji se počeo raditi- Gradska tržnica bi trebao ispunjavati sve uvjete za prodaju i izlaganje zdrave hrane i proizvoda, gdje bi, posebno domaći proizvođači morali imati priliku da izlože i ponude svoju robu.

Veseli nas činjenica da se izgled Gradske tržnice već uveliko nazire.

Glavni oblik tržnice je tu a to nam govori da su radovi pri samom kraju. Gradilišta je opet pun grad.

Svi znamo da je bilo i vrijeme i nadamo se da će ovaj dio Cazina oživjeti te privući opet mnoge mušterije i razne posjetitelje.

Foto: Husein Badić fb