Općinsko vijeće Bužim: Je li na pomolu smjena rukovodstva vijeća?

Na danas održanoj sjednici Kolegija Općinskog vijeća općine Bužim utvrđen je dnevni red 17. redovne sjednice koja će se održati u četvrtak 30.06.2022.godine.

Između ostalih tačaka zanimljivo je da je pokrenut postupak razrješenja Suvada Šahinovića predsjedavajućeg i Nermina Porića zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Bužim. Da li je na pomolu nova većina u vijeću ostaje da se vidi na samoj sjednici koja će se održati za osam dana.

Inicijativa za smjenu rukovodstva vijeća je postojala i ranije, a odnosila se na netransparentan rad, urušavanje institucija općine, nezakonita razrješenja i imenovanja, gašenje JKP “Komb” Bužim, ne rješavanja problema vodosnabdijevanja građana općine.

Trenutom rukovodstvu se stavlja na teret i trgovina uticajem, pa su tako u više navrata nezakonito dodjeljivana sredstva iz budžeta općine za pojedina udruženja, te ista nisu opravdana i utrošena u skladu sa zakonom. Aktuelni predsjedavajući Šahinović će ostati upamćen i po medijskim izjavama nakon afere “džambo plakat” kojom se čestitao Božić kako nije više partner SDA i da načelnik Nanić nema njegovu podršku, pa se nakon samo par dana predomislio.