Bivši kandidat za načelnika Velike Kladuše postao novi član Naše stranke

Dodao je da je u proteklom periodu primao pozive od jako velikog broja stranaka da im se pridruži i sve ih je odbio želeći ostati stranački neutralan

Jasmin Hušić, doktor pravnih nauka iz Velike Kladuše, pristupio je Našoj stranci. Za Hušića, kao nezavisnog kandidata za načelnika Velike Kladuše, glasalo je više od 6500 birača na lokalnim izborima 2020. godine, što je nepunih tri posto manje od aktuelnog načelnika te općine Fikreta Abdića, saopćeno je iz Naše stranke.

„Odluka da se pridružim Našoj stranci nije došla preko noći. Toj odluci je presudno doprinijela principijelnost i dosljednost predstavnika ove partije na lokalnom nivou u ključnim momentima“, rekao je Hušić na konferenciji za medije koja je održana danas u Velikoj Kladuši.

Dodao je da je u proteklom periodu primao pozive od jako velikog broja stranaka da im se pridruži i sve ih je odbio želeći ostati stranački neutralan.

„Ipak, na kraju sam donio odluku da znanje kojim raspolažem, bez obzira koliko je veliko ili malo, a koje dugujem Bogu, roditeljima i ovoj zemlji bosanskoj, nemam pravo staviti u stanje mirovanja ili u svrhu isključivo vlastitog probitka. Naprotiv, osjećam obavezu da stečeno znanje stavim na raspolaganje Velikoj Kladuši i BiH“, istakao je ovaj 45-ogodišnji doktor pravnih nauka.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, naglasio je da je Hušićevim ulaskom Naša stranka jača za odličnog pravnog stručnjaka, ali i dokazanog borca protiv korupcije i nepotizma u javnoj upravi.

„Gospodina Hušića sam upoznao 2020. godine, kada smo ga podržali kao nezavisnog kandidata za načelnika upravo zbog njegove dugogodišnje borbe, kao sindikaliste i državnog službenika, protiv korupcije u općini. Drago mi je da Naša stranka, koja je predvodnica u borbi protiv korupcije, dobila stručnjaka čije iskustvo i znanje u tom polju će nam biti od izuzetnog značaja“, rekao je Forto, saopćeno je iz Naše stranke.