STREETBAL BIHAĆ 2022: Praznik košarke u gradu na Uni

U organizaciji Udruženja „Fenix“ i Željka Juričića iz Bihaća u subotu 08.06.2022.godine na gradskom igralištu „BIGRAM“ održat će se 10. tradicionalni turnir u uličnoj košarci „3×3 Bihać 2022“.
Možemo slobodno reći da je turnir u uličnoj košarci, koji se već devet godina održava u Bihaću, postao jedan od prepoznatljivijih sportskih manifestacija.

Kada je Željko Juričić  pokrenuo ovu sportsku priču prije davnih devet godine, bio je to turnir lokalnog karaktera, gdje su isključivo učestvovale ekipe sa USK.

Danas možemo reći da se radi o međunarodnom turniru gdje učestvuju ekipe sa čitavog Balkana (BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija).

Također, ova sportska manifestacija uvrštena je i u kalendar kulturnih i sportskih događaja od značaja za Grad Bihać, što govori da se zaista radim o prepoznatljivom događaju.

O samom turniru:
U seniorskoj kategoriji organizatori su pripremili bogate novčane nagrade:

1.MJESTO – 3000 𝗞𝗠
2.MJESTO – 800,𝟬𝟬 𝗞𝗠
3.MJESTO – 100,𝟬𝟬 𝗞𝗠
KOTIZACIJA PO EKIPI – 100 𝗞𝗠

Pored toga očekuje nas TAKMIČENJE U ZAKUCAVANJIMA, TAKMIČENJE U ŠUTIRANJU TROJKI, NAGRADNE IGRE ZA PUBLIKU i mnoštvo drugih iznenađenja.

U mlađim kategorijama na MINI BASKETU, koji će se održati 17.06.2022. godine, organizatori su pripremili bogate nagrade, medalje, sportsku opremu, sportske torbe 3×3 Bihać, majice 3×3 Bihać i još mnogo iznenađenja, a kotizacija je besplatna.