Skandal u Tužilaštvu USK, iz sefa nestao novac od narkodilera. Sve prijavljeno Federalnom tužilaštvu

Posljednjih dana u Tužilaštvu Unsko-sankog kantona nastala je prava panika. Naime, kako objavljuje portal raport.ba iz sefa ove institucije ‘nestala’ je značajna suma novca iz jednog predmeta.

Kako je objavio raport.ba, radi se novcu koji je zaplijenjen u predmetu koji se ticao prodaje narkotika i to protiv Vahidina Mustafića iz Velike Kladuše.

Isti izvor navodi da se radi sumi od oko 20.000 KM koja je bila deponovana u nekoliko valuta: dolarima, eurima, kunama i francima.

Kada je izrečena presuda pred Kantonalnim sudom u Bihaću, postupajući sudija je naložio da se novac prebaci u budžet Federacije BiH, međutim to nikad nije izvršeno, a prema informacijama do kojih smo došli – novca nema.

Pored toga, Tužilaštvu USK je naloženo da vrati oduzete mobitele, kao i drogu. Međutim, do suda to još nije došlo.

Sudija koji je izrekao tu presudu je Ekrem Šarić. On je u kratkoj izjavi za Raport potvrdio da se je slučaj prijavio Federalnom tužilaštvu i VSTV-u.

“Tačno je, ja sam to prijavio nadležnim institucijama. Ali, ne mogu dalje govoriti o slučaju jer nemam ni dozvolu VSTV-a za to”, rekao nam je Šarić.

Postupajuća tužiteljica u ovom slučaju bila je Arnela Cerić Mrenica. Na upit Tužilaštvu USK o ovom slučaju, odgovor nije došao.

U cijeli slučaj uključene su i policijske agencije koje istražuju cijeli slučaj. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da ovo nije jedini slučaj ‘nestanka’ novaca iz sefova Tužilaštva USK, piše raport.ba.