Granični prijelaz Izačić: U nesretnim okolnostima smrtno stradao migrant

U neposrednoj blizini graničnog prijelaza Izačić došlo je do tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao jedan migrant.

Pokušavši ilegalno preći u Republiku Hrvatsku, sakrio se pod kamion bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a pred samom granicom, oko 21.40 sati, vozač ovog teretnog vozila, osjetio je da je prešao preko nečeg nepoznatog.

Bio je to teško ozlijeđen migrant, koji je, uprkos ukazanoj pomoći Hitne službe i dežurnog osoblja Kantonalne bolnice, ipak preminuo. Sve ovo potvrdio nam je glasnogovornik Uprave policije USK, Adnan Beganović…

Beganović ističe da su pripadnici policijske stanice Bihać, zajedno sa dežurnom ekipom bihaćkog Doma zdravlja, odmah izašli na mjesto događaja i unesrećenog prevezli do Centra urgentne medicine, gdje su mu također konstatovane teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prema njegovim riječima, i pored pružene pomoći, usljed težine povreda nastupila je smrt. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK koje je naredilo da se izvrše uviđajne radnje te da se prikupe sve relevantne informacije vezane za samo stradanje ovog lica.

Također je naloženo da Odjel patologije, izvrši sve neophodne radnje, kako bi se utvrdila težina povreda i stvarni uzroci smrti. Da je pacijent primljen u teškom stanju, potvrdili su nam i u Kantonalnoj bolnici, na Odjelu hirurgije. Ovakvi i slični slučajevi, nažalost nisu rijetki, kada je u pitanju ilegalni prelazak migranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.