WhatsApp će omogućiti sakrivanje “last seen” statusa od određenih kontakata

WhatsApp trenutno testira opciju koja omogućava sakrivanje “last seen” statusa od određenih kontakata korisnika, a bit će dostupna na uređajima s operativnim sistemom Android i iOS.

WhatsApp je počeo uvoditi emoji reakcije, a uskoro će implementirati još jednu korisnu opciju. Riječ je o opciji koji omogućava korisnicima da od određenih kontakata sakriju svoj “last seen” status.

“Last seen” status prikazuje kada je zadnji put korisnik provjerio/koristio aplikaciju.

Dosad je WhatsApp onmogućavao korisnicima da ograniče vidljivost svog “last seen” statusa samo na svoje kontakte kao i da ga isključe u potpunosti, no uskoro će moći onemogućiti određene kontakte da vide pomenutu informaciju.

WhatsApp iOS beta verzija 22.9.0.70 sadrži “My Contacts Except” ipciju u sekciji “Last Seen” u podešavanjima privatnosti. No, ako korisnik onemogući određeni kontakt da vidi njegov status, isto će biti i obrnuto.

Osim toga, WhatsApp uvodi dodatne kontrole privatnosti koje se odnose na profilne fotografije i drugo, a s obzirom na činjenicu da traje beta testiranje, na nove opcije nećemo čekati dugo.