Svjetski mobilni kongres: Bit će predstavljena najnovija tehnološka dostignuća i inovacije

Barcelona će i ove godine biti domaćin najvećeg svjetskog događaja u mobilnoj industriji. Od 28. februara do 3. marta u ovom gradu održava se Svjetski mobilni kongres (MWC) na kojem će biti predstavljena najnovija tehnološka dostignuća i inovacije u mobilnoj industriji i pratećim djelatnostima, piše CatalanNews.

U sedam dvorana kongresnog centra očekuje se više od 1.500 izlagača, brojne konferencije i posebni programi s više od 1.000 govornika te kao jedna novost Industry City, koji stvara užurbano i živahno okruženje za sklapanje poslova.

– Na putu smo da sve digitaliziramo i bit će potrebni stručnjaci za pomicanje granica iz svih sektora, ne samo iz telekomunikacija, da nam pomognu da stignemo do toga. 5G tehnologija omogućuje skokove u učinkovitosti za industriju i veselimo se okupljanju lidera iz automobilske industrije, proizvodnje, fintecha i mobilnosti kako bi podijelili svoje uvide – rekao je Alex Sinclair, glavni tehnološki direktor GSMA asocijacije

Dodao je da je Industry City najsveobuhvatniji izlog tržišta kupaca na MWC Barcelona ikada, koji obuhvata pametnu proizvodnju do automatiziranih dronova s umjetnom inteligencijom, kako bi se demonstrirali prednosti mobilne povezanosti.

Iako je zbog pandemije koronavirusa prošlogodišnji MWC morao biti reduciran, organizatori nastoje ove godine vratiti ovaj događaj u punom obimu. Trenutni podaci govore da u Barcelonu na MWC dolaze predstavnici 2.000 različitih kompanija iz 155 zemalja, a 50 posto njih je na razini direktora i viših menadžera.