Tuhel: Ja ću voziti na utakmicu ako budem morao

Fudbaleri Čelsija u srijedu igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona kod Lila, a veliko je pitanje na koji način će “plavci” doći do Francuske s obzirom na sve probleme u klubu. Menadžer Tomas Tuhel rekao je da će on voziti ako bude morao, ali na utakmicu se ide.

Pojedini mediji su pisali da Čelsi ne može sebi da priušti čarter let do Francuske, te da će gostovanje Lilu ići redovnom linijom. Ono što je jasno aktuelni prvak Evrope ima velikih finasijskih problema, a Tuhela su pitali da li je zabrinut kada je i pitanju duel sa Lilom.

“Iskreno, mi volimo fudbal, ako budemo imali avion ići ćemo avionom. Ako ne onda ćemo ići vozom, ako ne može ni to onda ćemo klupskim autobusom, ako ne može ni to onda ću voziti automobil sa sedam sjedišta. Ići ćemo u Lil zato što volimo da se takmičimo”, rekao je Tuhel za britanske medije i nastavio:

“Znam da je stvar ozbiljna, ja se šalim, ali sam u isto vrijeme siguran da će se stvari riješiti kad nađemo kupca. Moramo da se nadamo i moramo da ostanemo samouvjereni jer mi smo veliki klub. Nadamo se da nas čeka svjetlo na kraju tunela.”