Prva liga FBiH: Bihaćko Jedinstvo donosi bod iz Travnika

Kao i obično, mnogo uzbuđenja širom Federacije, nekoliko interesantnih mečeva, a među najefikasnijim b io je duel u Gradačcu između domaće Zvijezde i ekipe Vis Simm Bau.

Bila je to prilika za goste da se iščupaju iz donjeg dijela tabele, ali je Zvijezda na kraju preokretom došla do jako bitne pobjede (3:2) s kojom se udaljila od opasne zone.

Poveli su gosti u prvom dijelu golom nakon samo 15-ak minuta igre, ali je domaćin u nastavku stigao do trijumfa. Semir Dedić je pogodio za 1.1, a zatim i Živković za vodstvo. Pet minuta prije kraj gosti se vraćaju, no u nadoknadi Ajdin Avdić donosi pobjedu domaćinu.

Na travničkoj Piroti odigran je duel bivših premijerligaša i starih rivala, Travnika i Jedinstva. Na kraju, završeno je podjelom bodova (1:1), što više odgovara gostima iz Bihaća.

Kadrić je zabio u ranoj fazi meča gol bivšem klubu, pa je Jedinstvo povelo, ali Veziri su nekoliko minuta kasnije eurogolom Hadžikadunića stigli do 1:1. Interesantno, to je bio i konačan rezultat duela, iako su gosti opasno visili je je Travnik imao neke dobre šanse, ali mreže se više nisu tresle.

Zvijezda – Simm Bau 3:2

NK Zvijezda: Aljkanović, Bradara, Imamović, Fačić, Huseinbašić, Avdić, Živković, Mujčić, Sažić, Živanović, Dedić.

BFK Simm Bau: Šarkanj, Hadžimujić, Mehić, Šarčević, Demonjić, Albijanić, Stapić, Borovčanin, Blagojević, Carvalho, Kojić.

Travnik – Jedinstvo 1:1

NK Travnik: Kačavenda, Smajić, Obradović, Fazlić, Čatić, Hadžikadunić, Sijamija, Palić, Berbić, Vujica, Ćatić.

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Ramić, Pandžić, Jazvin, Fabian, Kadrić, Hadrović, Halilagić, Francisco, Imočanin.