Poznat sastav Zmajeva za meč protiv Crne Gore, Ivaylo Petev napravio velike promjene u ekipi

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je odredio početni sastav za meč Lige nacija Crne Gore.

Za naš tim od prve minute igraju: Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Mateo Sušić, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović, Dino Hotić, Amer Gojak, Rade Krunić i Edin Džeko.

Početni sastav Zmajeva za meč protiv Crne Gore

Na klupi su: Vasilj, Ćetković, Ćivić, Saničanin, Bešić, Prevljak, Cimirot, Menalo, Kovačević, Stevanović, Prcić i Demirović.

Petev od prve minute šansu pružio Hadžikaduniću ispred Saničanina, Kolašincu ispred Ćivića, a iz vezne linije i napada u prvoj postavi su ostali samo Gojak i Džeko.

Za Crnu Goru od prve minute igraju: Mijatović, Vešović, Vujačić, Tomašević, Vukčević, Marušić, Raičković, Janković, Jovović, Mugoša i Hakšabanović.

Početni sastav Crne Gore za meč protiv Zmajeva

Na klupi su: Petković, Dragojević, Radunović, M. Vukčević, D. Božović, Bećiraj, N. Krstović, Savićević, Šćekić, Šipčić, Camaj i Milović.

Naš tim u prva dva susreta osvojio je četiri boda i to nakon remija protiv Finske (1:1) i pobjede protiv Rumunije (1:0), dok je Crna Gora u prvom susretu slavila također protiv Rumunije rezultatom 2:0, dok su u Finskoj izgubili rezultatom 2:0.

Italijanski sudija Daniele Orsato dijelit će pravdu u današnjem meču. UEFA je na svojoj zvaničnoj stranici objavila da će uz Orsata pravdu u Podgorici dijeliti njegovi sunarodnjaci Alessandro Giallatini i Fabiano Preti, dok će četvrti sudija biti Matteo Marchetti, također iz Italije.

Susret u Podgorici se igra u subotu s početkom u 20:45, a direktan TV prijenos osigurala je državna televizija BHT 1. Na portalu Klix.ba moći ćete pratiti uživo tekstualni prijenos susreta iz Crne Gore.