U-16 BiH i Slovenija u Bihaću odigrale bez golova

U Bihaću je jučer odigran prvi prijateljski susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovenije u kategoriji U-16, a vrijeme je bilo idealno za igru.

Ipak susret je završen bez golova iako su selekcije Slovenije i BiH pokazale kvalitetan i dopadljiv nogomet mreže golmana Štiftara i Mehića ostale su netaknute.

Imajući u vidu da se reprezentacija BiH sa novim igračima u kategoriji U-16 prvi put susrela sa Slovenijom i inače nakon samo jednog odrađenog treninga, selektor Nermin Šabić je zadovoljan sa disciplinom naših reprezentativaca, a istako je da će selekcija u budućnosti iz utakmice u utakmicu pružati zasigurno mnogo bolje partije, odnosno kvalitetnije i preciznije, prenosi USK portal.

Svakako da moramo biti zadovoljni sa ovim rezultatom naših mladih snaga ali moramo pomenuti i odličnu igru Slovenije, koja je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila našoj reprezentaciji. Moramo također istaknuti golmana naše reprezentacije Farisa Mehića, koji je u par navrata spasio našu mrežu odličnim odbranama, a svojom smirenošću i dobrim potezima zasigurno ulijeva snagu čitavom timu.

Za BiH su igrali Faris Mehić, Haris Jogunović, Dženan Šabić, Filip Taraba (C), Nidal Čelik, Bego Kurjaković, Omar Kuko (58. Dani Hasanić), Faris Babić (58. Dženan Maličević), Harun Dudić (40. Marko Begić), Adrijan Rizvić (75. Roko Šilić), Kerim Hujić (75. Alia Jahić).

Naredna prijateljska utakmica je na rasporedu već sutra (7. april) s početkom u 11 sati, a reprezentacije BiH i Slovenije igraju u V Velikoj Kladuši.