Poraz Jedinstva u derbiju začelja

U Gračanici je Bratstvo ugostiloRadnik, a gosti iz Hadžića su na ovom teškom gostovanju uspjeli sačuvati mrežu i osvojiti vrijedan bod protiv petoplasirane ekipe Prve lige. Duel u Gračanici završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Budućnost je u Banovićima ugostila posljednjeplasirani Tomislav i nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Banovićani su slavili s uvjerljivih 30 i drže korak za ekipama iz samog vrha te su se učvrstili na poziciji broj četiri.

Interesantno da su mreže mirovale do 25 minute pred kraj, a onda uragan domaćina. Trumić je načeo goste, a Behram završio goste iz Tomislavgrada.

U derbiju začelja Simm Bau je nadigrao Jedinstvo iz Bihaća i slavio sa 3:1, potpuno zasluženo. Sve je bilo riješeno u prvom dijelu, sa tri gola domaćina u Maglaju.

Dino Kalesić, Momko Kojić i Budimir Šarčević pogađali su mrežu gostiju iz Bihaća, koji su tek u nastavku došli do utješnog gola.

Bratstvo – Radnik 0:0

NK Bratstvo: Mustačević, Hot, Šer, Ćosić, Aletić, Bektić, Buljić, Hasikić, Zarić, Mujkić, Kahrimanović.

FK Radnik: Mujezinović, Kovačević, Mujanović, Ramić, Kazić, Jašarević, Harbaš, Rizvo Mešić, Sadiković, Sadiković.

Budućnost – Tomislav 2:0

FK Budućnost: Mujkić, Muratović, Trumić, Lugavić, Mahmutović, Džinić, Saletović, Husić, Demirović, Đerzić, Mujarić.

HNK Tomislav: Galić, Ćerdić, Kovačević, Banović, Stanić, Bandić, Šiško, Šiško, Grgić, Koščak, Tiro.

Simm Bau – Jedinstvo 3:1

BFK Simm Bau: Karajbić, Nascimento, Albijanić, Kalesić, Hrnjić, Šarčević, Hadžimujić, Stapić, Borovčanin, Kojić, Carvalho.

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Ramić, Pandžić, Jazvin, Nestor, Alić, Kadrić, Bakmaz, Mušić, Ortega.