Abramovič kupio turski klub za koji igraju bh. nogometaši, zvanična objava se očekuje u petak

Ruski milijarder Roman Abramovič kupio je turskog prvoligaša Goztepe, prenose mediji u ovoj zemlji.

Nakon što se suočio s brojnim sankcijama, ruski oligarh se morao povući s vlasničke pozicije omiljene “igračke” Chelseaja. Nerado napušta prvaka Evrope na čijem je kormilu 19 godina, ali se ne želi povući iz nogometa.

Prije 20 dana pojavile su se informacije da je Abramovič otvorio pregovore s turskim prvoligašem Goztepeom, no sve je bilo na špekulacijama.

Ipak, djeluje da je stvar ozbiljna. Kako navodi turski novinar Ragip Soylu, posao je zaključen i Abramović je postao vlasnik turskog kluba u jeku sankcija s kojim se suočava, prenosi Klix.

Abramovič je imao sreće da Turska nije uvela sankcije Rusima i može poslovati u ovoj zemlji. Već ranije je uplovio svoju skupocjenu jahtu u ovu zemlju nakon desetak dana lutanja Mediteranom.

Dok je prodaja Chelseaja u toku, Abramovič je očigledno naumio pronaći zamjenu i kupio je turski Goztepe. Novinar Soylu tvrdi da će zvanično saopštenje kluba biti objavljeno u petak.

U ovom klubu igraju čak četiri nogometaša s državljanstvom BiH. Tu su povremeni reprezentativci Marko Mihojević i Kenan Pirić, te igrači s dvojnim državljanstvima Dino Arslanagić i Adis Jahović.