Džanan Musa morao hitno na operaciju zbog problema sa disanjem nakon utakmice

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa operisan je nakon što je dobio težak udarac u duelu svog Breogana protiv Manrese.

Musa je odigrao novi fantastičan meč u španskoj ACB ligi i postigao je 18 poena u pobjedi nad Manresom. Međutim, susret neće pamtiti samo po dobrim stvarima.

Nakon utakmice stigle su loše vijesti. Sjajni bh. košarkaš je morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem.

Naime, udarac je proizveo frakturu dušnika, a o svemu se oglasio i njegov klub koji je najavio da će pravovremeno informisati navijače o stanju Muse.

“Igrač Breogana Džanan Musa operisan je u Huli kako bi se osiguralo pravilno disanje nakon što je od zadobijenog udarca na utakmici zaradio frakturu dušnika”, navode iz Breogana.

Vijesti je potvrdio i Džanan Musa nakon utakmice. Odmah se oglasio na društvenim mrežama i poručio da mora na operaciju.

“Ljudi, volim vas sve. Moram imati operaciju na vratu. Kao što se borim na parketu, tako ću se boriti i sada i pobijediti. Hvala vam za lijepe želje”, poručio je Musa i najavio povratak.

Inače, Musa je u pobjedi protiv Manrese (98:94) bio i najefikasniji pojedinac susreta. Postigao je 18 poena i dodao devet skokova uz tri asistencije. Proveo je na parketu nešto malo manje od pola sata.