Austrijski košarkaš Rašid Mahalbašić dobio nagradu za koju smatra da pripada Džananu Musi

Austrijski košarkaš Rašid Mahalbašić (31) proglašen je za igrača mjeseca u španskom klubu Breoganu, ali on smatra da ta nagrada pripada Džananu Musi i željno iščekuje povratak našeg košarkaša na parket.

Mahalbašić koji je rođen u slovenskom gradu Jesenice, a glasovima navijača na društvenim mrežama izabran je za igrača mjeseca.

“Trenutno samo razmišljam o tome kada će se Džanan vratiti po ove nagrade, jer je on MVP tima. Imamo vrlo posebnu vezu s Džananom i jako nam nedostaje na terenu i u svlačionici”, rekao je na konferenciji za novinare.

Inače, Džanan Musa uspješno je prošao prvu fazu oporavka i iza sebe ostavio komplikovanu operaciju nakon rupture dušnika. Naš košarkaš je spomenutu povredu zaradio u susretu protiv Manrese 14. aprila, no srećom, sve je prošlo bez problema i nakon što je uspješno operisan, sada je i izašao iz bolnice.

Zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je najbolji igrač španske lige sa prosječnom valorizacijom 22,7. Musa je na prosjecima od 20 poena, 5,1 skok i 3,1 asistencije ove sezone.