Jahić: Sarajevo je najbolja ekipa

Uz Zrinjski i Tuzla siti, Sarajevo je najbolja ekipa u našoj državi, poručio je član stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda, Adnan Jahić.

Tuzlaci će sutra na stadionu “Tušanj” u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti “boordo tim”, koji dolazi sa dva gola prednosti iz prvog meča.

“Što se tiče četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dolazi nam ekipa Sarajeva gdje smo mi prije dvije sedmice izgubili 2:0. Ekipa Sarajeva zasigurno da posjeduje jedan individualni kvalitet, a pored toga mislim da ima i veliki roster igrača tako da mogu igrati srijeda – subota. Uz Zrinjski, Tuzla siti, mislim da je najbolja ekipa u našoj državi. Bez obzira što posjeduju individualni kvalitet, mi smo tamo iz naše dekoncentracije primili dva gola iz prekida i to nam se sutra ne smije dešavati”, rekao je Adnan Jahić.

Fudbaler Emir Jusić je napomenuo i da je ekipa Slobode imala dan odmora manje u odnosu na Sarajevo. Utakmica četvrtfinala Kupa će se igrati samo tri dana nakon utakmice sa Zrinjskim.

“U nedjelju smo imali tešku utakmicu protiv Zrinjskog, a vrlo dobro znate da nemamo neki veliki roster igrača tako da kostur tima igra svaku utakmicu. Mi smo i za sutra oslabljeni neigranjem Josipa Balića, koji je značajan igrač za naš tim. Međutim, imamo danas još jedan trening i vidjećemo u kojem ćemo sastavu izaći sutra. Bez obzira u kojem sastavu izađemo moramo dati svoj maksimum, pokušati stići rezultat, u fudbalu je sve moguće, zato i jest takav sport”, zaključuje Jahić.