Fury pred 100.000 gledatelja nokautirao Whytea i odbranio titulu prvaka svijeta (VIDEO)

Britanski bokser Tyson Fury (33) odbranio je titulu teškaškog prvaka svijeta prema WBC i The Ring verzijama nokautiravši večeras na Wembleyju sunarodnjaka Dilliana Whytea (34).

Spektakularna borba je održana na prepunom stadionu u Londonu kojoj je prisustvovalo gotovo 100.000 gledatelja.

Neporaženi prvak je došao do svoje 32. pobjede u karijeri u kojoj ima i jedan neriješeni ishod. S druge strane, Whyte je večeras upisao treći poraz, a u karijeri ima 28 pobjeda.

Na početku borbe smo očekivano gledali ispitivanje snaga pa nije bilo riskantnih udaraca s obje strane. Ni u drugoj rundi nije bilo pretjerano uzbuđenja budući da Fury nije srljao, dok Whyteove kombinacije nisu pronalazile metu.

Nastavilo se taktički boksati i u narednoj rundi nakon koje je bilo poprilično jasno da je Fury u prednosti budući da Whyte nikako nije mogao ugroziti Kralja cigana.

U četvrtoj rundi sudija je morao upozoravati rivale nakon sudara glava, a u nastavku Fury je zadao nekoliko dobrih udaraca zbog čega je dobio na samopouzdanju te je provocirao svog rivala.

Peta runda pripala je ponovo Furyju, mada je u tim trenucima bilo dosta razočarenja jer se više očekivalo od boksera koji su večeras bili dosta neaktivni.

A onda je uslijedila šesta runda koja nam je donijela kraj ovog spektakla. Fury je imao blagu dominaciju, a onda iz ničega plasirao aperkat kojim je nokautirao protivnika i borba je bila završena na oduševljenje 100.000 gledatelja na stadionu.