Fudbaler Jedinstva iznio prvljavi veš: “Dođe predsjednik i prijeti da neće biti plate…”

Jedinstvo je u 21. kolu Prve lige FBiH upisalo domaći i tako zakomplikovalo borbu za opstanak.

Pod Borićima od ekipe iz Bihaća bila je bolja ekipa Budnoćnosti. Gosti iz Banovića su kući odnijeli puni plijen poslije pobjede rezultatom 1:2.

U svlačonici Jedinstva nakon utakmice bilo je poprilično burno, a svoju stranu dešavanja iznio je veznjak Mujo Mujagić.

Mujagić je iznio teške optužbe na račun klupskog predsjednika Admira Abdihodžića koji je navodno prijetio igračima da neće dobiti ni plate ako ne osvoje bodove.

“Ovako da ne bih ispao kriv kao prošle polusezone od strane Uprave koja je zbog štrajka igrača htjela mene osuditi da sam ja kriv. Ovaj put to neću dopustiti i moram se oglasiti.

Poslije izgubljene utakmice u subotu koju smo nesretno izgubili, gdje su se svi borili kao lavovi i šteta da smo opet primili golove iz naših grešaka.

Presjednik koji jako se razumije u nogomet je ušao u svlačionicu i prijetio igračima ukoliko se se u dva kola ne uzme šest bodova neće biti plata.

Gdje ja nakon tuširanja dolazim ne znajući šta se dešava smirujem situaciju, te Presjednik se unosi meni u facu jer stajem u zaštitu svojih igrača kao kapiten.

Poslije toga kad je izašao ja sam udario u tablu dva puta pesnicom i nikakvu štetu nisam nanio klubu. Ionako tu tablu smo kupili mi treneri i igrači.

Ništa nisam polomio, niti ima kakve štete. Gdje presjednik kaže meni da sam trebao stati na njihovu stranu a ne na stranu igrača. Da stanem na stranu čovjeka koji mi si unosi u facu jer smirujem situaciju. Kad je vidio da se ne bojim jer znam da sam pošten i da sam u pravu tad izlazi i provocira me da on nije Cigo bivši presjednik i da idem da štrajkujem. Imam svjedoke moje suigrače da sam radio korektno svoj posao.

Zašto nemamo domaćih igrača to se stalno pitate, evo zašto nemamo. Momcima se zahvaljujem na korektnom odnosu i ne sumnjam u opstanak jer su pravi momci i igrači. NK Jedinstvo je gigant i niko nije iznad njega”, poručio je Bišćanin putem društvene mreže Facebook.

Jedinstvo je trenutno 14. na tabeli sa 18 bodova. U narednom kolu gostuje direktnom konkurentu za opstanak, ekipi Simm Baua.