Džeko je opet Interov heroj, a mediji su danas otkrili kako je njegov transfer iz Rome zamalo propao

Bezobrazan zahtjev čelnika Vučice

Svojim 17. golom u sezoni, a 13. u Seriji A, Edin Džeko je danas osigurao pobjedu milanskog tima nad Veronom i pomogao Interu da napravi novi veliki korak ka osvajanju Scudetta.

Do kraja sezone Inter ima još sedam utakmica, a uz izuzetak domaćeg duela sa Romom, sve su to lakše utakmice, u kojima je milanski tim apsolutni favorit.Jednu takvu Inter je igrao i danas protiv Verone, i odigrao je jako dobro, a trijumf od 2:0 Džeko je krunisao drugim golom za svoj tim.

Mediji su nakon utakmice objasnili da je Edin opravdano ponovo na naslovnicima, ali i da do transfera umalo nije došlo, zbog nekorektnog zahtjeva Rome.

Džeko je dogovorio transfer u Inter jer ga je trener Simone Inzaghi izričito tražio kao zamjenu za Romelua Lukakua. Sve je bilo riješeno, Roma je tražila samo milion i po eura kompenzacije u slučaju da se Inter plasira u Ligu prvaka, a odšteta za Džeku nije bila među zahtjevima rimskog tima. Rimljani su smatrali da trebaju da se riješe njegove velike plate, te su ga praktično pustili besplatno. Ipak, kada je transfer trebao biti finaliziran, u Romi su se predomislili.

Od Džeke su tražili da potpiše odricanje svoje plate za juli i prvih deset dana augusta, što je Džeku prilično pogodilo iz više razloga. Prvi je bio taj što je postao Romina legenda i što je klubu mnogo dao. Drugi je bio što se o tome nije pregovaralo i što je taj zahtjev došao iz “vedra neba”, a treći je što se Džeko tek tako trebao odreći pozamašne sume novca koju je već zaradio trenirajući i igrajući za Romu u tom periodu.

Situacija je riješena kada je Džeko odlučio da se odrekne polovine iznosa koji mu je Roma dugovala, odnosno negdje oko 500 hiljada eura. Ubrzo je zaigrao protiv Dinamo Kyiva te je nedugo potom i predstavljen kao igrač Intera.