Vatrogasac je u nesreći usmrtio trudnu majku, a onda je upoznao njezinog supruga (VIDEO)

Nakon tragične nesreće tijekom koje je vatrogasac usmrtio njegovu trudnu suprugu, ovaj je pastor učinio nešto nevjerojatno.

Možda niste upoznati s opusom pjesnika Alexandera Popea, ali ste sigurno čuli njegove riječi: „Griješiti je ljudski, opraštati božanski“.

Kao ljudska bića smo puni mana. Ponekad povrijedimo druge bez da smo toga svjesni. No često možemo učiniti stvari koje raskidaju i najsnažnije veze. Tada slijedi opraštanje. Opraštamo, ne kako bi osudili pogreške, nego kako bi se oslobodili boli. Opraštanje je ono što nas oslobađa od boli i potrebe da tražimo osvetu.

Uskoro ćete pročitati nevjerojatnu priču o oprostu. Nakon tragične nesreće koja je usmrtila njegovu trudnu suprugu, ovaj je pastor učinio nešto nevjerojatno: oprostio je čovjeku odgovornom za njihovu smrt.

Nakon što je odradio 24-satnu smjenu, Matt Swatzell je išao kući s posla kao vatrogasni liječnik. Dok se vozio cestom u Georgiji dogodilo se nezamislivo. Sudario se sa autom koji je vozila trudna žena, a s njom je bila i 9-mjesećna kćer.

Matt se sjeća tog trenutka:

„Još ga mogu vidjeti. Mogu ga mogu namirisati. Užasni zvuk i pucanje stakla.“

U tom je sudaru poginula majka i njezino nerođeno dijete. Matt je bio skrhan događajem.

Nesreća je od sretnog muža napravila udovca, Erika Fitzgeralda, pastora i voljenog supruga. Erik je najprije otišao posjetiti svoju kćer Faith koja na svu sreću nije bila ozlijeđena.

Snimka zaslona: YouTube
Erik je jedva zadržao suze kada se prisjetio trenutka kada je vidio svoju kćer:

„Dopuzala mi je u krilo te je zaspala. Bio sam zahvalan jer se nisam morao pretvarati da je sve u redu.“

Odvjetnici su pitali Erika želi li tražiti maksimalnu kaznu protiv Matta. No nije se mogao natjerati da to učini. Umjesto toga, Erik je odlučio oprostiti Mattu nakon što je shvatio da je uništeno previše života zbog te nesreće.

U intervjuu je Erik rekao:

„Sjećam se jedne propovijedi u kojoj je rečeno – u trenutcima kada se dogodi tragedija ili bol, postoji prilika da se ukaže milost ili osveta. Bio sam u točno takvoj situaciji. Odabrao sam ukazati milost.“

Matt je, zbog Erikovog oproštenja, osuđen na društveni rad i novčanu kaznu.

Priča je mogla tu završiti. No Bog je odredio da će se Matt i Erik ponovno sresti. Dvije godine nakon nesreće su se susreli na parkiralištu trgovine. Matt je bio tamo kako bi kupio pismo saučešća koje je namjeravao poslati Eriku.

Iako tijekom suđenja nikada nisu razgovarali, Matt i Erik su dva sata proveli zajedno na tom parkiralištu. Nastavili su se redovno nalaziti, a Matt je čak uspostavio vezu sa dvogodišnjom Faith i djecom koju je Erik imao s novom ženom. Zajedno su pronašli mir u oprostu te su otkrili da imaju snage nastaviti dalje.