UPRAVO JE SAOPŠTENO, UMRO POLITIČAR!

Najnovije vesti

Još jedan čovek je napustio ovaj svet.

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.Bivši američki ambasador i senator Robert Čarls Kruger preminuo je u subotu ujutru u 86. godini života.

Bio je svima poznat po svom neformalnom imenu Bob i po inkluzivnom gledištu koje je proizašlo iz vremena kada su se učesnici političke arene ponosili svojim zajedništvom

Rođen u Nju Braunfelsu 19. septembra 1935. godine.

Bio je profesor poslovnih i državnih poslova na Univerzitetu Teksas, Ostin, 1985-96; profesor javnih poslova na Univerzitetu Rajs, Hjuston, 1986-88; gostujući istraživač, Merton koledž Oksfordskog univerziteta, 2000; i istaknuti gostujući profesor na Teksaškom državnom univerzitetu u San Markosu i na Univerzitetu Teksasa od 2002-2005.

foto: Printscreen/Youtube/ BillWhiteForTexas

Krueger se bavio poslovima oko Nju Braunfelsa gde je postao predsednik upravnog odbora njegovog nekadašnjeg najvećeg poslodavca.

Bio je komesar za železnicu Teksasa od 1991-93 i imenovan za predsednika tog tela koje reguliše industriju nafte i prirodnog gasa u ovoj državi i bio je američki kongresmen u dva mandata, 1975-79.

U januaru 1993. Krueger je imenovan za demokratskog američkog senatora da popuni nedovršeni mandat Lojda Bentsena, koji je podneo ostavku da bi prihvatio imenovanje u kabinetu predsednika Bila Klintona kao sekretara za trezor.