Tinejdžericu je ustrijelio školski kolega, a sada mu je priredila ”osvetu”

Dvoje školskih kolega su slijedili tinejdžericu dok nije ostala sama. Prvo su je opljačkali, a onda ju je jedan od njih ustrijelio.

Deserae Turner se jako radovala svojoj budućnosti. Imala je 14 godina, išla je u Green Canyon srednju školu te je imala cijeli život ispred sebe. Uživala je u školi jer je zajednica bila jako povezana. Grad u kojem je živjela bio je mal i vrlo složan, a to se prenijelo i na školu.

Kada nije bila na nastavi, Turner je provodila vrijeme kod kuće s mamom i tatom.

No, svako mjesto može biti opasno. Na žalost, Turner je to naučila prije dvije godine kada se vraćala kući iz škole. Bio je to samo još jedan običan dan koji se pretvorio u pravu tragediju.

Dvoje školskih kolega, Carter Peterson i Jayzon Decker, slijedili su ju dok nije ostala sama. Imali su plan te su strpljivo čekali priliku da ju napadnu. Kada se prilika ukazala, oni su namamili Turner u pokrajnju ulicu te su ju počeli pljačkati. Tada je uslijedio pucanj – Peterson ju je upucao u glavu. Svijet je postao taman.

Kada se probudila, Turner je bila u bolnici. Nije se mogla sjetiti ničega nakon što su ju gurnuli na zemlju. Ujedno, nije se mogla micati.

Tinejdžericu su ustrijelili metkom školske kolege 1

Kada je napokon mogla početi komunicirati s liječnicima i obitelji, rečeno joj je da je preživjela metak u glavu. Bila je u jarku osam sati prije nego su ju pronašli. Liječnici nisu mislili da će preživjeti.

Posljedice su bile velike: nije mogla pričati kako treba te je imala nekontrolirane grčeve u mišićima. Ujedno, morala je ponovno naučiti hodati.

Napadači su ulovljeni nedugo nakon zločina. Uhićenju je pripomoglo svjedočenje da su njih dvojica vrlo često pričala o pucanju i nasilju.

Priznali su krivnju te su osuđeni na 15 godina do života za svoj čin.

Turner se imala priliku suočiti sa svojim napadačima na dan izricanja kazne na sudu te nije birala riječi:

„Niste se trebali zakačiti sa mnom jer sam jača od metka. Mrzim vas. Mrzim što ste mi učinili. Mrzim što sam vam vjerovala. Vaš će život biti ograničen na jako malenu sobu, ali će i moj isto“.

Tinejdžericu su ustrijelili metkom školske kolege

Iako je mogla reći što osjeća, fizička je bol ostala. Imala je neprestane glavobolje, grčenje mišića, gubila je vid te je njezina lijeva strana tijela bila paralizirana.

Metak je ušao s leđa na lijevu stranu lubanje te je ta strana zadobila najteža oštećenja.

Sada Turner ima 17 godina, a njezina priča inspirira mnoge. Cijela ju zajednica iznimno mnogo podržava. Kada je prohodala, za poklon je dobila bicikl. Ujedno je ostvarila svoj san te je postala kraljica maturalnog plesa. Tijekom tog događaja, Turner je rekla: „Želim zahvaliti svojoj školi i zajednici. Zaista se osjećam kao kraljica. Voljela bih da svaka djevojka može iskusiti nešto tako posebno“.

Tinejdžericu su ustrijelili metkom školske kolege 4

Turner nije dopustila da djela drugih ljudi diktiraju njezin život i da ju spriječe u ostvarenju snova. Dokazala je da s pozitivnim pogledom na život i odlučnošću može sve što želi.

Prošla je 13 operacija te još uvijek ima metak u glavi.