Tinejdžer se vratio u život nakon što je 25 minuta bio bez pulsa: Porodica Bogu daje slavu

Tinejdžer iz Teksasa, koji je prkosio smrti i vratio se u život nakon što je 25 minuta bio bez pulsa, sada svoj život posvećuje Bogu.

Život može biti nepredvidiv i može nam dovesti neočekivane okolnosti kada to najmanje očekujemo, poput slučaja koji se dogodio u obitelji Mashburn, koju je pogodio neočekivani događaj, kada se njihov 18-godišnji sin odjednom srušio u nesvijest u njihovom domu.

Majka Jakina Mashburna, Carrie, rekla je da ga je pronašla i da nije disao. „Bila sam u svojoj sobi i slušala sam audio knjigu. Začula sam glasan udarac i pronašla sam Jakina u njegovoj spavaćoj sobi, bio je na podu“, rekla je Carrie.

Znala je da joj nije preostalo puno vremena te je odmah započela s oživljavanjem, nakon što je pozvala 112. Jakinov otac, Brian Mashburn bio je u Hustonu i bio je šokiran kada je čuo što se dogodilo. Rekao je: „Bio sam jednostavno u šoku; osjećao sam kao da sam na pogrješnom mjestu i da trebam doći doma što prije mogu i samo sam molio.“

U isto vrijeme, Bog je već djelovao iza kulisa, što je bilo jasno kada su bolničari hitne pomoći odgovorili na poziv, dok su bili spremni završiti s radnim danom. „Zapravo smo planirali završiti naš radni dan“, rekao je Joseph King, jedan od bolničara. „Spremali smo se otići kada smo začuli hitan poziv“.

Bolničari, King i Hunter McDonnor došli su u dom Mashburnovih, gdje su pronašli Jakina bez otkucaja srca; otkucaj srca mu se nije vratio idućih 25 minuta. Odmah su Jakina pokušali oživjeti defibrilatorom pet puta, dok su provjeravali njegovo stanje, koje nikako nije bilo dobro.

No život se za Jakina promijenio na nevjerojatan način, jer se odjednom počeo boriti za život. Bolničarka Amanda Loftis, koja je bila u bolnici tada, odigrat će kasnije vrlo važnu ulogu u životu mladića. „Imala sam uobičajenu smjenu u ponedjeljak“, rekla je Amanda. „No on je bio spojen na sve te cijevi, dobivao je potrebne lijekove i ostalo“.

Liječnici su se utrkivali s vremenom kako bi spasili Jakinov život te su radili test za testom. „Teško je biti u situaciji kada vaš sin leži u bolnici i kada mu se spašava život“, rekao je Brian Mashburn. No dva dana kasnije, njegovo se stanje popravilo, što je iznenadilo sve.

Obitelj je odahnula kada se konačno dogodilo nešto dobro, prisjetila se Carrie incidenta rekavši, Brian je izašao iz Jakinove sobe za intenzivnu njegu i rekao im da je ventilacijski otvor isključen. Nakon toga, obitelj je ušla i razgovarala s Jakinom, ali su shvatili da ima kratkoročni gubitak pamćenja.

Sada im se suočio novi problem u smislu utjecaja incidenta na njegov mozak. “Brineš se hoće li njegovo tijelo biti dobro, ali također i hoće li njegov mozak biti dobro”, rekla je Carrie Mashburn. Ali njihove su im molitve donosile odgovore i začudo, Bog je također izliječio Jakinov mozak.

Liječnici su dopustili obitelji i prijateljima da ga posjete četiri dana nakon nesreće, a Brian Mashburn je rekao: “Bilo je trenutaka, ali činilo se kao da nisam mogao biti previše obeshrabren ili uplašen više od sat vremena prije nego što su se dogodile neke sjajne vijesti“, rekao je.

Ubrzo je prošlo osam dana otkako je Jakin primljen u bolnicu i konačno je došlo vrijeme da se pozdravimo sa svim divnim liječnicima i medicinskim osobljem koji su dali sve od sebe. “Da, riječi to ne mogu opisati, da, riječi to ne mogu opisati”, rekao je Brian.

Hrabri tinejdžer vratio se u školu i čak se nedavno susreo sa svojom djevojkom u Dallasu. Jakin se vratio u bolničku sobu gdje je doživio čudo koje mu je preokrenulo život. “Najbolji dio u tome je kako je to utjecalo na ljude, poput ljudi u mojoj crkvi koji mi prilaze i govore mi kako im je to pomoglo u njihovoj vjeri”, rekao je Jakin Mashburn. Bio je prekrasan osjećaj ponovno se sresti s Josephom, Hunterom i Amandom, a Jakin je rekao: “Bio sam stvarno zahvalan što sam došao ovdje i zagrlio Amandu”, dodao je. Cijeneći ono što je Amanda učinila za njega, rekao je: “To je bilo stvarno sjajno, jer na isti način na koji sam bio zahvalan svojim roditeljima, ona je uvijek bila tu.”

U međuvremenu, Loftis je također bila pogođena cijelim incidentom i rekla je: “To je dašak svježeg zraka”, rekla je ona. “To je nešto što nisam znala da trebam vidjeti“.

King se također osjećao emotivno dok je rekao: “Danas sam prvi put sjedio ovdje, rukovao sam se i razgovarao s njim”, rekao je King. “Obično ne stignem to učiniti. Od nas samih do vatrogasnog odjela Amarillo do tima hitne pomoći dolje do svih ovdje na odjelu, to je samo nevjerojatan timski rad u svijetu zdravstvene skrbi.”

No, svi su dodali da Jakin danas ne bi bio živ bez Carrie Mashburn i njezinog pokušaja oživljavanja. Tinejdžeru je dijagnosticiran sindrom dugog QT intervala, sindrom koji utječe na električnu aktivnost u njegovom srcu, s ponekad opasnim posljedicama. Liječnici su mu stavili defibrilator u prsa kako se to više ne bi ponovilo. “Bilo da se radi o čudesnom Božjem dodiru s dijelovima ovoga ili o školovanim zdravstvenim stručnjacima ili Carrie i svima ostalima koji su igrali ulogu, Bogu dajemo slavu za sve to”, rekao je Brian.

Predati svoj život službi Božjoj sada je prioritet mladića, jer ovog ljeta planira biti savjetnik u kršćanskom kampu. Nakon toga će studirati biblijske studije na sveučilištu, kako bi postao propovjednik za mlade. Mashburnovi sada žele da zajednica nauči pružati prvi pomoć te su organizirali besplatnu obuku, koja će se održati 09. travnja i 14. svibnja u Kristovoj crkvi Southwest.