SNIMILA INSTAGRAM STORI PRE NESREĆE: Lepa Milena nije dočekala da dođe u Srbiju i vidi svoje dete

Kragujevčanka Milena M. (32) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Mađarskoj, nedaleko od graničnog prelaza Horgoš, kada je automobil lozničkih registarskih tablica u kom se nalazila podleteo pod parkirani kamion.

foto: Privatna Arhiva

Naime, Milena se sa svojim kolegama putovala iz Nemačke, gde radi već duži niz godina, a krenula je u posetu svojoj porodici.

Telo ostalo u autu

– Nastradala devojka je sedela na mestu suvozača, a automobil je baš tom stranom podleteo pod kamion. Ona je ostala na mestu mrtva, a njeno telo je bilo zaglavljeno u olupini dok nisu došli vatrogasci. Četvoro ljudi iz automobila je povređeno je u nesreći – priča izvor Kurir i dodaje:

Rođendan

Pomerila put za sedam dana

Nastradala Milena je 17 dana pre nesreće proslavila 32. rođendan.

– Razmišljali su da li da dođu za Vaskrs ili Prvi maj. Pošto nisu imali dovoljno dana, odlučili su da će ipak pomeriti putovanje. Možda bi bila živa da je drugačije bilo. Ne znam kako će njena majka i ćerka podneti ovo – ispričala je potresena prijateljica.

– Svi iz automobila radili su zajedno u Nemačkoj i uvek su putovali zajedno. Krenuli su kući za prvomajske praznike da obiđu porodice, jer nisu uspeli da dobiju dovoljno slobodnih dana za pravoslavni Vaskrs.

Prijatelji nastradale Milene ispričali su za Kurir da je nesrećna žena otišla u Nemačku kako bi obezbedila bolji život za svoje dete.

– Ona ima ćerkicu koja sada ima 13 godina koju je čuvala baka, Milenina majka. Otišla je u inostranstvo da radi kako bi obezbedila što bolje uslove za njih dve, a sada je nastradala kad im je pošla u posetu – priča prijateljica za Kurir i dodaje:

– Mene je sve ovo šokiralo, bile smo jako bliske i ne mogu da izbacim iz glave ovo što se dogodilo. I dalje ne verujem da je nastradala i da je više nema. Nekoliko sati pre udesa na svom Instagramu je podelila snimak iz automobila i u pozadini se čuje muzika. Bila je srećna što ide kući.

foto: Privatna Arhiva


Očevici zvali pomoć

Kako je za Kurir ispričao kamiondžija koji je bio očevidac nesreće, stravična saobraćajka dogodila se u 4.30 časova ujutru.

– S kolegom sam prolazio tim putem jer tu inače parkiramo kamione i pravimo pauzu. Video sam da u koloni poslednji stoji neosvetljen kamion i prokomentarisao da ne znam šta je vozaču kada nije upalio svetla i da je to opasno. Ubrzo posle toga u kamion se zakucao auto s registarskim oznakama Loznice – priča on za Kurir i dodaje:

– Kada smo prišli mestu nesreće, pored automobila su stajale dve devojke i dva muškarca koji su uspeli da se izvuku iz smrskanog vozila. Pogledao sam bolje i video užas koji ću pamtiti do kraja života. Suvozačevo sedište bilo je u potpunosti smrskano i virile su samo ruke. Nismo znali u tom momentu da li je stradao muškarac ili žena – objašnjava naš sagovornik.

Severna Makedonija Povređena dva srpska državljanina

Dvojica državljana Srbije povređeni su u nesreći koja se juče dogodila na auto-putu Kumanovo-Skoplje, kada je vozač izgubio kontrolu nad autom. – Povređeni su M. D. (27), koji je upravljao vozilom marke “folksvagen tuareg” sa srpskim registarskim oznakama, kao i njegov saputnik E. Č. (23). Njima su u Opštoj bolnici u Kumanovu konstatovane teške povrede – saopštila je makedonska policija.

Iyvor: kurir.rs