Roditelji su odlučili isključiti sina s aparata, a tada je on stisnuo majčin prst

Žalosni roditelji su teška srca odlučili da liječnici isključe bolesnog sina s aparata, no sve se promijenilo kada je on stisnuo majčin prst.

Kaleb Crook, dječak iz Velike Britanije odlučio je živjeti unatoč najgorim prognozama liječnika.

Nakon rođenja na životu su ga održavali aparati jer se rodio sa teškim oštećenjem mozga zbog nedostatka kisika tijekom trudnoće i poroda.

Liječnici su deset dana nakon porođaja pozvali roditelje Becki i Phila da se oproste od svoje bebe. Rekli su im da moraju isključiti aparate jer više nema nade.

Uređaje su isključili, ali dječak je nastavio sam disati! Stisnuo je majčin prst i pogledao je kao da želi da joj poruči da će sve biti u redu, da ne brine.

– Ovo će mu biti prvi Božić koji će provesti s nama kod kuće. Unatoč njegovim složenim potrebama i teškim povredama mozga, voli se smijati, posebno kada čuje glas svoje starije sestre – ispričala je Becki.

Baby boy declared brain dead miraculously survived after his life support  was switched off | Daily Mail Online

Dodala je da je mališana neplanirano rodila kod kuće jer se sve odigralo brzo. Bio je blijed, nije disao, a tijelo mu je bilo skroz opušteno, kao da u njemu nema života.

– Odmah su ga u bolnici stavili na aparate, a liječnici su nam rekli da postoji minimalna aktivnost u mozgu i da nema nade za njegovu budućnost. Preselili su ga u specijaliziranu dječju bolnicu. Nismo mogli ništa učiniti za njega. Nisam mogla vjerovati da se to dogodilo nakon što je trudnoća bila savršena – ispričala je majka.

Baby boy declared brain dead miraculously survived after his life support  was switched off | Daily Mail Online

Kalebu su dijagnosticirali teško i nepovratno oštećenje mozga nastalo zbog izloženosti djeteta nedovoljnoj razini kisika. Iako su prognoze za njegovu budućnost neizvjesne, obitelj uživa u svakom trenutku provedenom u društvu ovog vedrog i veselog dječaka.

– Nadamo se da će iskusiti sreću i mir, bez obzira na svoje sposobnosti. Želimo da zna koliko ga volimo. Nitko ne zna što je budućnost isplanirala za njega, ali on je odabrao živjeti svaki dan. On je naše pravo čudo, suprotstavio se svim očekivanjima liječnika – rekla je majka.

Bog je taj koji poznaje njegovu budućnost. Molimo Njega da blagoslovi dječaka i njegove roditelje.