PREMINUO ČUVENI DOKTOR IZ KLINIČKOG CENTRA U SRBIJI!

Bio je redovni profesor Katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Nekadašnji direktor Kliničkog centra Novi Sad prof. dr Đorđe Janjić preminuo je 30. aprila, u 79 godini. Stručnjak za otropedsku hirurgiju i traumatologiju rođen je u Beogradu 1943. godine. Po završetku Medicinskog fakulteta položio je specijalistički ispit, dok je magistrirao i doktorirao 1986.

U biografiji se navodi da se stručno usavršavao u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Švedskoj, te da je objavio desetine stručnih radova.

U Novom Sadu je decenijama radio na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, čiji je direktor bio nekoliko godina krajem prošlog i početkom ovog veka.

Takođe, od 1997. do 2000. godine, Đorđe Janjić je direktor Kliničkog centar Novi Sad, koji će potom promeniti ime u Klinički centar Vojvodine.

Bio je redovni profesor Katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Takođe, bio je član Srpske ortopedsko-traumatološke asocijacije i drugih raznih jugoslovenskih i srpskih lekarskih udruženja, kao i Svetskog udruženja traumatologa i ortopeda, Britanskog udruženja hirurga za rame i lakat, Britanske ortopedske asocijacije i Internacionalne federacije lekara sportske medicine.

Đorđe Janjić se bavio i sportom, a bio je član zdravstvenih komisija FK Vojvodina, OK Vojvodina i drugih sportskih klubova. Predsednik Sportskog društva Vojvodina bio je od 1992. do 1997. godine.

Janjić će biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, u utorak, 3. maja, u 11.15 časova.