Poruka medicinskim sestrama koje su porodile moju mrtvorođenu kćerku

Ovu je poruku medicinskim sestrama napisala Rachel Whalen na svojoj Facebook stranici o tragičnom iskustvu koje je prošla:

„Želim poručiti medicinskim sestrama: Hvala što ste me spasile. Vaša vještina i znanje spasili su me od toga da svoju kći slijedim u smrt, ali vaše me je suosjećanje vratilo u život. Ljudskost koju ste mi iskazale dovela me natrag u život. Vi ste mi omogućile da mogu razmišljati o životu nakon što se dogodila smrt. Za ovo vam dugujem svoju ljubav i najdublju zahvalnost.

Hvala sestrama koje su se uvijek pobrinule da moj muž ima dovoljno jastuka dok je bio u mojoj bolničkoj sobi. Hvala sestrama koje su mu dopustile da iz hladnjaka uzme lizalice. Shvatile ste da je ovo i za njega teško iskustvo i da mu je potrebna vaša njega.

Hvala sestri koja me je naučila da u grudnjak stavljam vrećice s ledom kako bih zaustavila mlijeko, nakon što mi se rodila mrtvorođena kći. Želim ti i zahvaliti što si me držala dok sam plakala nad teretom kojeg nisam mogla otpustiti. Tvoj zagrljaj nije mogao olakšati moj teret, ali donijela si tračak svjetla u moj mračan svijet.

Hvala sestri na intenzivnoj koja me došla očistiti nakon što mi je kći preminula. Hvala što si uzela vremena da mi pomogneš oprati lice i iščešljati kosu. Još mogu osjetiti dok si mi namještala kosu u rep, taj dodir nije bio grub, to je bila lijepa gesta.

Hvala sestri koja je čučala kraj mog kreveta i pitala me za Dorothy. Hvala što si znala koliko mi je važno da je ona stvarna, iako je otišla. Nikada neću zaboraviti kako si se nagnula, kao da smo prijatelji, i pitala: ‘Želiš li mi pričati o njoj?’