OVO POVRĆE RETKO KADA JEDETE, A NI NE ZNATE KOLIKO JE ZDRAVO: Sprema se na 1 NAČIN, HOLESTEROL ODMAH PADA

Lekovito deluje na kardiovaskularni sistem, smanjuje holesterol, snižava pritisak

Njena pozitivna dejstva su razna od toga da dugo drži osećaj sitosti, minimalnom količinom kalorija jača imunitet, reguliše metabolizam, neutrališe dejstvo slobodnih radikala do toga da smanjuje loš holesterol.

Keleraba je nepravedno zapostavljena, mnogi je preskaču u kupovini, a time prave veliku grešku, jer je ovo povrće veliki izvor vitamina i energije.

Izvor dobrog zdravlja

Odličan je izvor vlakana, pa se preporučuje za bolje varenje, protiv opstipacije i u jelovnicima za smanjenje telesne težine.

foto: Printscreen/Youtube/ MOJE SELO – TV emisija i magazin

Lekovito deluje na kardiovaskularni sistem, smanjuje holesterol, snižava pritisak. Redovnom konzumacijom kelerabe pojačaćete apsorpciju gvožđa, uvećati energiju, a povoljno deluje i na zdravlje kostiju, limfni sistem, vezivno tkivo, zube i desni.

A najvažnija stvar o kojoj morate da vodite računa je da je jedete svežu ili da je odmah stavite u zamrzivač.

Jedite je sirovu

Kada je kupujete trebalo bi da birate manje glavice, jer su uglavnom ukusnije. Možete je služiti posebno, a takođe može biti dodatak sezonskim salatama i odlično se slaže uz ribu i meso.

Izbegavajte da je termički obrađujete, jer kuvanjem gubi vitamin C. Najbolje je da je barite na slaboj vatri, ne duže od 15 minuta.