OVO JE SUPRUGA UKRAJINSKOG TAJKUNA KOJA JE PALA NA GRANICI SA MILIONIMA! Sada se oglasio on, i ima SMEŠAN IZGOVOR

Navodi se da ogromnu količinu gotovine koju je ponela sa sobom prilikom izlaska iz Ukrajine na punktu Vilok nije prijavila i da su novac pronašli mađarski carinici…

Supruga istaknutog ukrajinskog tajkuna i političara navodno je “pokušala da prokrijumčari 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra preko granice”.

Kako prenosi Dejli mejl, novac je mađarska carina primetila u prtljagu supruge kontroverznog bivšeg poslanika Igora Kotvickog, pa je protiv Anastasije Kotvicke pokrenut krivični postupak.

Kotvitski, nekada najbogatiji član ukrajinskog parlamenta, rekao je da je njegova supruga napustila zemlju da bi se porodila, ali je negirao da je prebacio 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra.

„Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podigao“, rekao je Kotvitski pre nego što je zatvorio svoje profile na društvenim mrežama.

Njegova ćerka Violeta, koja je školovana u Švajcarskoj, rekla je da je priča „lažne i obične glasine“. Kotvitska, koja je navodno putovala sa dvojicom Mađara i majkom, nije komentarisala incident na granici.

Navodi se da ogromnu količinu gotovine koju je ponela sa sobom prilikom izlaska iz Ukrajine na punktu Vilok nije prijavila i da su novac pronašli mađarski carinici, piše Obozrevatel, a prenosi Dejli mejl.

U Ukrajini su posebno osetljivi na činjenicu da bogata elita želi da premesti svoje bogatstvo u inostranstvo i ne želi da njihov kapital napusti zemlju dok je njena sudbina neizvesna. Prema krivičnom zakonu zemlje, zatvorska kazna je od tri do šest godina.

Kovitski navodno kontroliše ukrajinske nuklearne energetske sisteme i nalazišta uranijuma preko svojih saradnika i ima bliske poslovne i političke veze sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Arsenom Avakovom.

Kijevski biznismen Sejar Kušutov, koji je otkrio slučaj Kotvitska, rekao je da carinici znaju kako da primaju mito, što omogućava iznošenje gotovine iz zemlje. Ništa bolja situacija nije ni u drugim zapadnim regionima. Imena carinika koji to rade dobro su poznata u uskim krugovima“, prenosi Dejli mejl.

Kotvitski je bio poslanik u ukrajinskom parlamentu od 2014. do 2019. godine i jedan je od bliskih saradnika Arsena Avakova, ministra unutrašnjih poslova od 2014. do 2021. godine.