Oteli su je kao malu djevojčicu: 21 godinu kasnije susreće svoje roditelje (VIDEO)

Kineskinja koja je oteta dok je bila vrlo mlada napokon se ujedinila sa svojom majkom, 21 godinu nakon otmice. Wang Xue je oteta kada je imala samo 7 godina te je pronašla svoju biološku majku nakon što je DNK test potvrdio srodnost.

Stotine su ljudi okružile obiteljski dom žene kojoj se kćer napokon vratila, ukrasili su cijelo područje porukama dobrodošlice i cvijećem kako bi proslavili dolazak izgubljene kćeri. „Napokon sam pronašla svoju kćer“, Wang Yonghui, izjavila je uplakana majka, „Napokon ju ponovno imam priliku vidjeti.“

„Sada sam napokon upoznao svoju kćer“, dodao je otac.

Prema kineskim novinama, Wang je oteta 1997. kada je imala 7 godina. Tog je dana bila na putu prema školi. Djevojčica je hodala prema školi kada ju je nepoznata žena zaustavila i zamolila ju da joj pomogne ponijeti neke stvari u kuću. Kada je Wang odbila, žena ju je zgrabila i pobjegla. Wang je uskoro zaspala, a probudila se gotovo 300 km dalje od mjesta otmice.

Wang je poslana da živi s parom koji su uskoro postali njezini drugi roditelji. Zlostavljali su ju te joj nisu dopuštali da izlazi iz kuće. Mnogo je puta pokušala pobjeći no svaki bi ju put uhvatili, odvukli natrag u kuću te bi ju fizički kaznili.

Njezini su roditelji proveli godine pokušavajući ju pronaći, ali sve je bilo bezuspješno – bili su primorani zaustaviti potragu. No Wang nikada nije napustila nadu da će se jednoga dana ponovno sresti sa svojim roditeljima. Tada, u ožujku ove godine, 21 godinu nakon otmice, nešto je otkrila.

28-godišnja Wang se prijavila na stranicu Baby Back Home, koja pokušava pronaći nestalu djecu i ujediniti ih s njihovim roditeljima. Wang se molila za čudo kada je napravila prvi kontakt. U velikoj zemlji koja broji 1.3 bilijun stanovnika, volonter je uspio pronaći njezine roditelje. „Rekla sam da ću se odmah vratiti“, Wang se prisjetila tog uzbudljivog trenutka.

„Nisam mislila više čekati“. Predivno se ujedinjenje dogodilo dva dana kasnije.

Navedena stranica tvrdi da je ujedinila 2382 obitelji do sada. No 41 225 roditelja još traži svoju djecu.

Prema nekim izvorima, postoji „unosno crno tržište“ trgovanja djecom – od kojih se većina prodaje na posvajanje u razne obitelji. Velik je to posao. Djevojčicu se može prodati za cijenu od oko 8000 dolara. Dječaci koštaju duplo više.

Svake godine u Aziji nestane oko 70 000 djece:

„Kada su djeca oteta u Americi u većini slučajeva su upleteni članovi obitelji. Prave otmice koje uključuju zlostavljanje, smrt ili otkupnini su rijetke te ih na godinu ima oko 200. Osobe koje su otete zbog otkupnine većinom su djeca iz bogatih obitelji koje mogu platiti za njih. Potpuni kontrast su siromašne, neobrazovane obitelji u Kini u kojoj na godinu nestane oko 70 000 djece te ih se daje na posvajanje, koristi ih se za rad ili za prostituciju.“

Mnoge aplikacije, kampanje i organizacije se nastoje suočiti s tom epidemijom. „Društvene mreže mogu biti koristan aparat za spajanje nestale djece s roditeljima“, rekla je stručnjakinja za Kinu, Kerry Allen, „Kampanje mogu podržati mobilne industrije koje su sada pokrile oko 50% populacije, a i dalje se šire. Više mobitela znači više kamera, a to olakšava mogućnost dijeljenja informacija o nestaloj djeci.“

Ova je priča druga koja je posljednjih tjedana zaokupila pažnju javnosti. Ranije ovoga mjeseca, Wang Mingquing i njegova supruga Liu Dengying su se ponovno susreli sa kćeri Qifeng koja je nestala 1994. u dobi od tri godine.

„Tata te voli“, rekao je svojoj kćeri Mingquing kada su se zagrlili prvi put u 24 godine. „Od sada je tata uz tebe, ne moraš se brinuti ni za što, tata će ti pomoći“, dodao je.

„Moj trud ove 24 godine nije bio uzaludan. Moja je kćer pronađena – hvala svima.“

„Imam majku“, uzviknula je Qifeng kada je zagrlila svoju majku, „Svi su mi govorili da nemam majku, ali ju imam.“