OPAKA BOLEST U MOMENTU NAJVEĆE SLAVE I PRIPREMA ZA EVROVIZIJU: Upravo saopštene TEŠKE VESTI!

Konstraktina porodica se suočava sa velikom borbom!

Nekadašnja članica benda “Zemlja gruva” Ana Đurić Konstrakta (43), nastupom na „Beoviziji“ pre par nedelja izazvala je pažnju celokupne domaće javnosti i zanimljivo je da interesovanje za nju još uvek ne jenjava. Njena autorska numera “In corpore sano”, proglašena je pobedničkom, čime je talentovana umetnica postala naša ovogodišnja predstavica na „Evroviziji“, ali i glavna tema svih gradskih kuloara, priča, naslovnica prestižnih magazina, kao i jedna od najtraženijih sagovornika TV i radio voditelja u emisijama zabavno-informativnog karaktera širom regiona.

Od momenta kada se Ana popela na pobedničko postolje, njene izjave, stare ili novije, prenose se i prepričavaju. Od stihova pesme prave se parodije, traže se motivi i pouke. Zaviruje se iz svih mogućih izvora i uglova u njen privatni život, a najviše u brak sa arhitektom, zapravo producentom Milanom Đurićem. Broje se godine koje je s njim pod istim krovom do sada provela, koliko je dece rodila. Postavlja se pitanje kakva je majka i kako njen sin Nikola i ćerka Lena reaguju na preokret koji joj se dogodio.

Ana Đurić Konstrakta malo je falilo da se ne pojavi na takmičenju, a sve zbog narušenog zdravlja svog supruga, s kojim je početak godine provela u Nemačkoj na medicinskim ispitivanjima..

I tako se već nedeljama nižu pitanja i potpitanja kako bi se što više toga saznalo o vlasnici spektakularnih stihova, koja je probudila i, u neku ruku, osvestila javnost. Uprkos pokušaju da zavire u baš svaki kutak Konstraktinog umetničkog, poslovnog i privatnog sveta, ona je ipak uspela da u velikoj meri sakrije svoju intimu i porodici obezbedi mir. Upravo zbog toga sve donedavno nije se doznalo da je Đurićeva početkom godine, tačnije u januaru, htela da odustane od „Beovizije“, sve zbog narušenog suprugovog zdravlja.

Milanu je, naime, dijagnostikovan tumor, što je Ani istrglo tlo pod nogama, te je neko vreme, što je i normalno, bila rastresena i u vrlo teškom mentalnom stanju. Nije bila spremna da sluša aplauze i raduje se bodovima na takmičenju dok se uporedo njen izabranik brine za svoj život. Milan se tih dana podvrgao iscrpnim medicinskim ispitivanjima u Nemačkoj, zajedno su tamo otputovali, da bi lekari znali s kojim oblikom bolesti imaju posla.

Na svu sreću, testovi su pokazali da panici nije bilo mesta i da je zapravo reč o benignom obliku, koji se lako da ukloniti. Osmeh se tih dana ponovo vratio na lica porodice Đurić, a Ana je, znajući šta je očekuje, prionula na rad. Njena pojava na ekranu tokom polufinala, a zatim i finalnog predstavljanja na „Beoviziji“ ni po čemu nije odavala utisak da je doskoro bila zabrinuta i tužna. Maestralno je izvela numeru, koja je napravila potpuni preokret, a kako se nosila s teškim iskustvom, možemo da zaključimo na osnovu toga što sebe naziva racionalno-emotivnom, kao i na osnovu njenih ranijih izjava.

– Realnost treba prihvatiti, ali i raditi na tome da u fokusu budu teme koje su bitne. Strah od neizvesnog rađa nove strahove i stvara osećaj konstantne borbe i brige šta će biti sutra ako ne uradimo sve ono što je u našoj moći da se od problema zaštitimo. Dakle, prepušteni sami sebi, da sami o sebi brinemo. Naravno, to nije dovoljno, ali je jedino što mi kao pojedinci možemo da uradimo. U ekipi svog dens hora „Starih Latina“ imam sve: i reiki majstora, i fizioterapeuta, i gastroenterologa, i psihoanalitičara. I to je to – poručila je umetnica, koja se s nedaćama, očigledno, odlično nosila zahvaljujući savetima i pomoći prijatelja, ali i ljubavi porodice.

Na pitanje kakav odnos ima s decom, da li je s njima uvek iskrena ili teške momente, poput onog u januaru kada joj je suprug oboleo, nastoji da sačuva za sebe štiteći ih, Konstrakta je kazala:

– Bilo je situacija u kojima sam se pitala da li sam pogrešno reagovala. Taj strah se prenosi na decu, utiče na njihovo samopouzdanje. Deca nisu strana bića s druge planete, mali manipulatori ili masa koju ćemo mi da uobličimo i slično. Stvar je mnogo jednostavnija, samo ako uzmemo ozbiljno i s poštovanjem njihove potrebe. Dakle, žao mi je svake situacije u kojoj je moj strah prevladao potrebe mog deteta – rekla je Konstrakta.