ODABRAO DUHOVNI ŽIVOT! Milan Stanković ipak završio u manastiru, odabrao MONAŠKU ISPOSNICU USRED ŠUME!

Vera mu pomaže da pronađe mir

Iako je početak njegove muzičke karijere slutio da će se ustoličiti u vrhu estradne scene, Milan Stanković je tek „blesnuo“ i nestao. Mladog pevača duže nismo videli u javnosti. Priča se da se, u potrazi za duhovnim mirom, okrenuo veri i neizvesno je da li će se uopšte vratiti na scenu.

U ovom, za njega prelomnom trenutku, podršku mu pružaju majka Milena i sestra Nastasja. One su ga bodrile i kada je odlučio da krene muzičkim putem, ali i sada, kada je na korak od toga da promeni život iz korena.

‒ Napravio sam pauzu jer sam želeo da se distanciram od hiperprodukcije i haosa koji vlada u muzici. To je savet moje majke. Primetila je da sam umoran i rekla mi je: „Sačuvaj dušu“. Trenutno sam na keto-dijeti, treniram i osećam se bolje. Uskoro će se pojaviti moj novi projekat ‒ izjavio je Milan pre nešto više od godinu dana, i na tome je ostalo.

U poslednje vreme Milana Stankovića češće zatičemo na svetim mestima širom Srbije nego u koncertnim dvoranama i zabavnim emisijama. Pevač, poznat po nekonvencionalnim stavovima zbog kojih se često nađe na udaru javnosti, posvetio se duhovnoj strani života i to mu očigledno prija.

Prve nedelje marta počeo je veliki Uskršnji post, koji ove godine traje do 23. aprila. Tim povodom Milan je posetio manastir Crna Reka, monašku isposnicu na planinama južne Srbije, okruženu visokim stenama i gustim šumama. Ovaj spomenik kulture pripada eparhiji Raško-prizrenskoj, a prvi put se pominje u 13. veku, kada ga je osnovala Milica Hrebeljanović, vladarka tadašnje Srbije i žena kneza Lazara. Manastirska crkva smeštena je u pećini, što kompleks čini posebno atraktivnim, a impresivan je i freskopis.

Iako su neki Milanovi fanovi otišli toliko daleko da tvrde kako je odlučio da se odrekne muzičke karijere i zamonaši se, to ne odgovara istini. Po svemu sudeći, između manastirskih zidina pronalazi preko potreban mir, naročito uoči velikih verskih praznika kao što je Uskrs.

Podsetimo, nekadašnji finalista „Zvezda Granda“ i predstavnik Srbije na „Evroviziji“ u intervjuima koje je davao uvek je isticao da je majka njegov najveći heroj. Roditelji su mu se razveli dok je još bio beba, a kada su mu bile četiri godine, otac je umro u zatvoru pod nerazjašnjenim okolnostima. Majka se kasnije preudala i dobila ćerku Nastasju, a da bi deca imala sve što im je potrebno, nije se libila da obavlja i nekoliko poslova istovremeno.

‒ Radila je u trafici, peglala i čistila po kućama. Često je pozajmljivala novac. Bilo je teško, ali se borila za mene i sestru ‒ otkrio je jednom prilikom Milan, koji je odrastao u Obrenovcu.

Milanovi fanovi i dalje strpljivo čekaju da objavi neku novu pesmu i vrati se nastupima, ali razumeju i odluku da svetlost reflektora zameni monaškim mirom.