NI SODA BIKARBONA NI SIRĆE NE SKIDAJU MASNOĆE IZ RERNE KAO 1 STVAR: Sve NESTAJE, a nije HEMIJA U PITANJU

Čišćenje rerne je posao koji većeni domaćica “pada teško”. Masnoća i zakoreli ostaci jela koja ste pekli umeju da budu prilično iritirajući, ali i uporni.

I koliko god često i temeljno da čistite rernu, nekako se čini, u većini slučajeva, da je teško skinuti sve te nečistoće i uporne mrlje.

Čak ni hemijska sredstva za čišćenje ili kombinacije sastojaka iz kuhinje poput sode bokarbone i sirćeta pojedine zakorele masnoće ne mogu lako da uklone.

Međutim, na sreću domaćica postoji vrlo jednostavno rešenje za koje vam nisu potrebna nikakva hemijska sredstva. Ono može da ukloni i najtvrđu prljavštinu iz rerne.

Uz pomoć jedne spravice koju većina ima u kući i vlažne krpe, možete da učinite da vaša pećnica izgleda novo i čisto kao prvog dana kada ste je kupili.

Rešenje je u nožiću ili špaklici za čišćenje staklokeramičke ploče.

Svi koji imaju šporet sa ravnom pločom znaju da ona zahteva posebnu pažnju, sredstva i alat za čišćenje. Glavni trik je u ovoj alatki, koja u sebi sadrži žilet ili veoma oštro sečivo.

Međutim, ovu špaklicu možete koristiti i za čišćenje rereni, a posebno vrata i stakla na njima.

Sečivo će ukloniti i najupornije mrlje, a kada čitavo staklo pređete nožićem i skinete prljavštinu, potrebno je još samo da vlažnom krpom obrišete ostatke.

Kada je u pitanju sama rerna, budući da je sečivo prilično oštro, vodite računa o tome da površina koju čistite nožićem bude ravna, kako ne biste napravili oštećenja.

Nečistoće će nestati kao da nikada nije ni postojala, a rerna će izgledati kao da ste je upravo doneli iz prodavnice.