NARODNA BANKA SRBIJE POSLALA HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA SRBIJE: Nikako ne nasedajte na prevaru

Kako se radi o stranici koja prikuplja i zloupotrebljava lične i podatke o platnoj kartici, NBS je zamolila građane da ne ostavljaju lične podatke kako bi se zaštitili

Narodna banka Srbije identifikovala je lažnu internet stranicu pod nazivom DinaKartica – Srbija, na kojoj se traži ostavljanje podataka i preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanje počinilaca krivičnog dela. Narodna banka Srbije je saopštila da se stranica lažne kartice nalazi na adresi: www.dinakartica.com i da koristi ime i logo sistema DinaCard.

Na lažnoj stranici od korisnika Dina kartica, u sklopu promotivne akcije, zahteva se da ostave podatke s platne kartice.

Kako se radi o stranici koja prikuplja i zloupotrebljava lične i podatke o platnoj kartici, NBS je zamolila građane da ne ostavljaju lične podatke kako bi se zaštitili.

“U slučaju da ste već uneli podatke sa svoje kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obavestite banku izdavaoca Dina kartice”, poručila je NBS

Kako se navodi, NBS je preduzela mere radi sprečavanja ove prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela. NBS podseća da je jedina zvanična stranica sistema DinaCard: https://dinacard.nbs.rs/.