Mlada mama (35) opisala kako izgleda njen život s desetero djece: To je velika žrtva

San većine žena je da se ostvare kao majke, neke to požele ranije, neke malo kasnije, ali sve se slažu, to je najljepši osjećaj.

Tako je bilo i sa Satu Nordling Gonzalez, danas 35-godišnjom majkom koja sada ima desetoro djece.

Satu je imala 21 godinu kada je prvi put zatrudnjela sa suprugom Andreasom, ali je doživjela pobačaj. Prema pisanju švedskih medija, ta trudnoća je ostavila trag na njenoj maternici pa je i druga završila razočaranjem. Zbog stresa, Satu je prestala ovulirati. Mislila je da nikada neće ostvariti svoj san i postati majka.

Ipak, 2008. rodila je prvo dijete, djevojčicu Nicole. Do danas je na svijet donijela ukupno šest djevojčica i četiri dječaka. Svoju nesvakidašnju priču odlučila je podijeliti i na društvenim mrežama.

Satu kaže kako njezin dan počinje oko šest mijenjanjem pelena, pripremom doručka i spremanjem starije djece za školu.

Nakon toga nastavlja se dan u kojem ona čisti kuhinju, pere rublje i suđe, usisava kuću i posprema. Istovremeno brine o najmlađoj djeci koja su s njom kod kuće. Poslijepodne, kad se djeca vrate iz škole, priprema im ručak i pomaže oko zadaće te kuha večeru. Djeca su u krevetu oko 20 sati, a ona tek oko ponoći, piše BabyNews.

“Biti majka je veliki posao i žrtva. Ponekad me obuzme osjećaj umora i prije doručka. Ipak, osmijesi i ljubav djece najbolja su nagrada za moju brigu o njima”, rekla je Satu koja uživa u svojoj ulozi majke.

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE.